Skip to content

Ingår avtal med Nettalliansen på 75 miljoner

Ingår avtal med Nettalliansen på 75 miljoner

Nettalliansen väljer SYSCO som leverantör av en ny kundlösning till alliansens 40 onlineföretag. Avtalet innebär att SYSCO kommer att ha en betydande marknadsandel inom mjukvara för energibranschen redan vid lanseringen av SYSCO Connected Energy Hub.

Detta är ett stort genombrott för SYSCO. Vi har satsat mycket på att utveckla en modernare programvaruplattform för energibranschen. Och det är ett underbart erkännande av allt vi har gjort att vi fick detta kontrakt.

Dagfinn Ringås, CEO i SYSCO GROUP

Nettalliansen består av nästan 40 onlineföretag med totalt nästan 300 000 onlinekunder. Alliansen gör gemensamma inköp och är en av de största aktörerna på den norska energimarknaden. Nettalliansen genomförde en omfattande anbudsprocess, där SYSCO: s nya lösning mättes mot alla etablerade aktörer i branschen. SYSCO vann kontraktet, som löper i 4 år, med möjlighet till ytterligare 2 års förlängning. Kontraktsvärdet är 75 miljoner norska kronor.

En innovativ lösning för branschen

Med SYSCO Connected Energy Hub får nätföretagen i Nettalliansen en modernare kundlösning, en så kallad MAFI-lösning, som ansvarar för mätning, avräkning, fakturering och insamling. Lösningen är skräddarsydd för nät-, marknadsförings- och produktionsföretag inom energibranschen och är sömlöst integrerad med Elhub (Statnetts datahubb som samlar in mätardata och hanterar meddelanden mellan elleverantörer och nätägare). Vi tror att behovet av bättre lösningar i denna bransch är mycket efterfrågat, både när det gäller att kunna arbeta var som helst, utnyttja molnets kraft, låta kunder betala med nya betalningslösningar och kunna erbjuda flera tjänster på samma faktura. Allt detta och mer finns i SYSCO Connected Energy Hub, säger Dagfinn Ringås

Nettalliansen är glada att en nykomling i branschen har anlänt, som påskyndar innovation.


Marknaden förändras radikalt och nätföretagen måste förnya sig. Samtidigt kämpar branschen med det faktum att vi är beroende av ett fåtal och stora systemleverantörer, som inte har samma behov av innovation. Vi vill tvinga fram en förändring på denna marknad så att de lösningar som utvecklas är mer anpassade till våra behov.

Vi har valt SYSCO eftersom de har en modern, skalbar och modulbaserad lösning, de har unik branschkompetens som innebär att de förstår branschens utmaningar och har stor erfarenhet av implementering, utveckling och drift av affärskritiska lösningar inom energibranschen.

Maria Rodahl Johansen, chef för Nettalliansen.

Såg behovet av något helt nytt

SYSCO har expertis inom tung industri inom energibranschen, med en stor konsultavdelning där många också har en bakgrund från branschen. SYSCO såg att många av kunderna kämpade med lösningar som var föråldrade och oflexibla. Det är så idén kom till att utveckla en helt ny och mer lättillgänglig produkt, som både kan spara tid, ge ökad automatisering och mer kvalitet i affärskritiska processer.

Back to top