Skip to content

MS SQL

Vad är MS SQL?

MS SQL står för Microsoft SQL Server och är Microsofts databashanterare. Precis som många andra databashanterare är även MS SQL en relationsdatabas där man använder SQL som frågespråk och dialekten som används heter T-SQL.

Enkelt förklarat använder man MS SQL när man behöver lagra eller hämta data från andra mjukvaruapplikationer. Det behöver således inte vara data som finns i datorn du själv använder, det kan vara data som finns in en annan dator men det krävs givetvis att den är ansluten till internet.

MS SQL finns i ett flertal olika versioner och det är beroende på vilket användningsområde man har som avgör vilken version som passar sig bäst.

Många som arbetar i Windows-miljöer tillsammans med ASP och ASP.NET föredrar att använda sig av just MS SQL men det finns inget som säger att man inte kan använda det tillsammans med ett annat programmeringsspråk.

MS SQL har många olika funktioner och är mycket kraftfullt och av den anledningen används det ofta av många företag som har höga krav på sin databashanterare.

SYSCO och MS SQL

SYSCO har djup expertis på MS SQL med flertalet konsulter som har lång erfarenhet av att administrera, utveckla och analysera stora affärskritiska MS SQL miljöer inom flera olika branscher som exempelvis inom bank/finans, e-handel, och fordonstillverkning. SYSCO är Gold partner med Microsoft på Data Platform, Data analytics, Data center och Silver partner på Cloud Platform.

Läs om SYSCOs partnerskap med Microsoft >

Relaterade ord:

Databas, Relationsdatabas, SQL, Postgres, MongoDB, NoSQL, Databasövervakning, BaseCenter, SQL Service, Basecare Discover

Back to top