Skip to content

Google Pay

Vad är Google Pay?

Google Pay lanserades under Google I/O-konferensen 2015, men då som Android Pay. Senare ändrades tjänsten till Google Pay och är en betaltjänst med mobil och digital plånbok som utvecklats av det amerikanska företaget Google.

Tjänsten är ett enkelt sätt att betala där det fysiska bankkortet har ersatts med en smartphone, surfplatta eller annan enhet som stöds, till exempel en smartwatch.

Google Pay fungerar med betalkort och kreditkort utfärdade av bankerna som ingår i systemet. När en användare skapar Google Pay skapas en token – ett unikt nummer som genereras för varje betalkort. Detta nummer ersätter kortuppgifter och gör det möjligt att betala utan att överföra kortnummer, utgångsdatum och CVV-kod från enheten till betalningsterminalen. Du kan säga att en token är en digital version av det fysiska bankkortet. Betalningsuppgifterna är enligt Google krypterade och säkrade.

Google Pay använder närfältskommunikation (NFC) och fungerar med betalterminaler som accepterar kontaktlös betalning med Visa och Mastercard både i Sverige och utomlands. Tjänsten kan också användas i onlinebutiker och appar som erbjuder Google Pay som betalningsalternativ.

SYSCO och Google Pay:

Genom lösningen SYSCO Multi Channel Invoice erbjuds Google Pay som standardleverans för fakturor. Multikanal-plattformen har färdiga integrationer med de mest använda betalkanalerna i hela Norden, och erbjuder samtidigt ett antal verktyg för ytterligare kunna skräddarsy fakturor som ska levereras. SYSCO Multi Channel Invoice används för närvarande av ett antal kunder, för hela eller delar av dess fakturadistribution.

Läs mer om SYSCO Multi Channel Invoicing här>

Relaterade ord:

E-faktura B2B, AutoGiro, ERP, fakturering, Multi Channel Invoicing, Apple Pay, Accesspunkt, Multikanal, Fakturamall

Back to top