Skip to content

Cloud Computing

Vad är Cloud Computing?

Cloud Computing eller molntjänster på svenska, är ett samlingsbegrepp för vanliga IT-tjänster som privatpersoner eller företag erbjuds från ett nätverk av datacenter. Detta kan till exempel vara infrastruktur som en tjänst (IaaS), plattform som en tjänst (PaaS) eller programvara som en tjänst (SaaS). I molnet justeras datakapaciteten efter behov och du betalar för det du använder. 

En fördel med molntjänster är att användarna har tillgång var de än är – på jobbet, hemma eller när de reser.

Det finns ett antal molntjänsteleverantörer, till exempel Oracle, Microsoft, Amazon och Google. 

SYSCO och Cloud Computing: 

På SYSCO känner vi till de olika molnleverantörernas styrkor och hjälper våra kunder att välja rätt lösningar när de flyttar upp i molnet. Vi gör detta tillsammans med våra partners Oracle, Microsoft, Google och Amazon. 

Till exempel var vi den första nordiska företaget som hjälpte kunder som har Oracle-databaser att flytta dem upp till molnet med det Oracle / Microsoft-samarbete som ingicks 2019, där de enades om att fysiskt ansluta sina olika datacenter. Samarbetet mellan Microsoft och Oracle löser ett behov som kunderna har haft i många år. Det låter dig skapa en modernare IT-arkitektur som låter dig utnyttja din värdefulla data för att utveckla moderna applikationer för framtiden. Samtidigt kan du spara stora kostnader på både licenser och hårdvara. 

Relaterade ord:

Microsoft, Azure, SaaS, Oracle Cloud, AWS, Google Cloud, Exadata, Cloud Service, cloud, molntjänster, IaaS, PaaS, SaaS, datacenter.

Back to top