Skip to content

Apple Pay

Vad är Apple Pay?

Apple Pay lanserades 2014 och är Apples egen tjänst för mobil betalning och digital plånbok. Tjänsten gör det möjligt för individer att enkelt, säkert och på ett privat sätt betala med iPhone, iPad, Apple Watch och Mac utan att använda ett fysiskt kort eller kontanter.

Tjänsten använder närfältskommunikation (NFC), vilket innebär att lösningen fungerar tillsammans med betalterminaler i fysiska butiker och stöder kontaktlös betalning. Apple Pay kan också användas för att betala i vissa onlinebutiker och i mobilapplikationer från App Store. Beroende på vilka banker som är inblandade arbetar Apple Pay med betalkort och kreditkort från Visa, MasterCard och American Express.

Genom att använda Apple Pay får du ett säkrare sätt att betala på. När ett köp är klart använder tjänsten ett enhetsspecifikt nummer och en unik transaktionskod. Dessutom lagras kortnumret aldrig på enheten eller på Apples servrar. När betalningen görs delas aldrig kortnumret med återförsäljarna.

I den digitala plånboken är betalkort, kreditkort och kundkort säkert tillsammans med andra typer av dokument som t.ex. boardingkort och flygbiljetter. Kredit- och betalkort kan också läggas till i den digitala plånboken för de företag som ingår i lösningen. Säkerheten är densamma, och du kan fortfarande samla poäng och behålla alla fördelar du har med dessa kort.

SYSCO och Apple Pay:

Genom lösningen SYSCO Multi Channel Invoice erbjuds Apple Pay som en av flera vanliga alternativ för leverans av fakturor. Multikanal-plattformen har färdiga integrationer med de mest använda betalkanalerna i hela Norden och erbjuder samtidigt ett antal verktyg för att ytterligare kunna skräddarsy fakturaleveranser. SYSCO Multi Channel Invoice används för närvarande av ett antal kunder för hela eller delar av dess fakturadistribution.

Läs mer om SYSCO Multi Channel Invoicing här >

Relaterade ord:

E-faktura B2B, AutoGiro, ERP, fakturering, Multi Channel Invoicing, Multikanal, Fakturamall, NFC

Back to top