Skip to content

#MeetOurTeam – Vitaly

#MeetOurTeam - Vitaly

Vi vill visa upp några av våra superhjältar genom det vi kallar för #MeetOurTeam. Låt oss presentera Vitaly!

Namn: Vitaly Moshkov
Ålder: 37 år
SYSCO-kontor: Lysaker, Norge
Roll: Chefskonsult & ”Tech Mentor”
Kommer från: Den isbelagda kusten vid Kvitsjön som ligger i nordvästra Ryssland
År på SYSCO:5 år

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Detta är en självförklarande kodsnutt i IT-världen som i stort sett beskriver min arbetsdag.

Vilka teknologier jobbar du med?

Under de senaste åren har jag mest fokuserat på integrationsplattformar som Oracle SOA och Microsoft Azure APIM och Logic-appar med alla stora och små supportteknologier som följer med: Python / Jython, Bash, PowerShell, Java och SQL. Jag älskar integrationer eftersom de hjälper olika system att tala samma språk. Det är som att arbeta som tolk, bara så mycket mer.

Vad driver dig på jobbet och i din roll? Vad är roligt?

Jag drivs av den eviga stävan efter perfektion i koden till stor glädje för serverns centrala processor och kunden.

Vitaly

Det är känt att bättre kod och glada kunder använder mindre ström. Så jag ser detta som mitt lilla försök att minska mänsklighetens ekologiska fotavtryck.

Vad är det bästa med att jobba på SYSCO?

Att kunna spela bordtennis eller ta en löptur med CEOn mellan allt arbete!

Du har skapat en lösning som heter “Integration Lister”, kan du säga lite om hur du fick idén till detta och vad det är för något?

Integration Lister är ett Excel-baserat verktyg som med lite hjälp från Java och PowerShell skapar smarta listor som går att sortera och filtrera över komponenter och deras anslutningar som körs på ett antal olika integrationsplattformar: Service Bus, SOA och Managed File Transfer från Oracle, samt Azure API Management och Logic Apps från Microsoft. Och allt på ett ställe! Verktyget är mycket enkelt att konfigurera och använda. Det ger en mycket bättre överblick över var olika integrationskomponenter körs och hur de är anslutna, vilket tyvärr inte kommer Out-of-the-box från de nämnda produkterna från Oracle och Microsoft.

Läs om: Integrationer är nyckeln till succé med molntjänster>

Du var initiativtagare till vårt partnerskap med organisationen Humans for Humans, som arbetar med anti-trafficking. Kan du berätta lite om detta?

Oftast skriver vi koden för att förbättra eller optimera något som i slutändan resulterar i att systemägaren blir lite rikare. Den affärsmässiga utvecklingen är absolut bra, men kan vara lite tråkig. Å andra sidan är det både spännande och viktigt för mig och, jag tror, för oss alla att kunna använda IT för att rädda liv. Våra första steg i samarbetet med Humans for Humans handlade om just detta: Att använda vår djupa kunskap inom IT för att hjälpa Humans for Humans att skapa något som kan göra flyktingars liv säkrare.

Detta projekt ligger också i linje med vår hållbarhetsstrategi, där vi fokuserar på något vi kallar för “meningsfullt arbete” – vi arbetar pro-bono i flera meningsfulla projekt. På SYSCO vill vi verkligen ta socialt ansvar och vara en ansvarsfull aktör.

Läs om: SYSCO hjälper offer för människohandel >

Jag tror att vi måste fortsätta hjälpa Humans for Humans och andra liknande organisationer med vad vi på SYSCO kan göra bäst – nämligen att förbättra mänsklig livskvalitet genom säkra och robusta IT-lösningar.

Vitaly

Dina kollegor tycker att du är oerhört bra på att ta äganderätt på frågor – och involvera/integrera kollegor. Är detta något du är medveten om själv – och har du några tips att dela med dig av här?

Det här är något jag inte var medveten om själv, haha! Så bra att mina kollegor tycker det. Tror inte att jag har några tips att dela med mig av här. Jag försöker bara titta på även de mest utmanande frågorna med stor optimism. Det är lättare att skapa ett team och komma med en bra lösning när du är positiv.

Du är från Ryssland – hur hamnade du i Norge och på SYSCO?

Jag hamnade i Norge 2004 tack vare utbytesprogrammet vid Nord University eller Bodø Business School som det hette då. Magisterexamen från Bodø var milstolpen som bestämde mitt öde i många år framöver. Tack vare det fick jag ett drömjobb på ett stort internationellt konsultföretag 2007. Nio spännande och lärorika år efteråt var det dags att leta efter nya utmaningar. Jag ville fortsätta min karriär på ett litet IT-företag för att kunna hjälpa till att utveckla det till något riktigt stort och framgångsrikt. SYSCO blev därmed ett helt naturligt val.

Och, bingo! Fem år senare är SYSCO sex gånger större än när jag började. Det är nästan som att vinna på ett lotteri!

Vitaly

Vilken app använder du mest och varför?

Duolingo! Jag är en språkentusiast. Jag älskar allt som har med främmande språk att göra. Hur människor i världen gör sig förstådda genom att använda olika ljud och skrivtecken fascinerar mig till hjärtats djupaste djup. Jag tror att förklaringen ligger i mitt DNA, enligt DNA-testet från MyHeritage har jag en bra blandning från flera kontinenter.

Så det är inte konstigt att den här roliga gratisappen för att lära sig främmande språk är den som oftast öppnas i min mobil. Rekommenderar appens kurs för att lära sig norska till våra internationella kollegor. Kursen är rolig, och appens huvudperson ugglan Duo driver dig till att använda appen mer och mer – och på så sätt bli bättre. Jag tävlar med vänner om Duo -poäng, hitta mig gärna: «ItalyMoscow» – och låt oss lära oss spanska, ryska, holländska, franska, italienska, latin eller vad det nu kan vara tillsammans!

Har du ett favoritcitat?

“If you talk to a man in a language he understands, that goes to his head. If you talk to him in his language, that goes to his heart.”

Nelson Mandela

Har du någon podcastfavorit?

Jag tenderar att kombinera min passion för främmande språk och lingvistik i allmänhet med mitt intresse för vetenskap och IT. Bland mina favoriter finns därför: “«The Big Beard Theory», «De Universiteit van Nederland», «La Brújula de la Ciencia (The compass of the Science)», «HabloGeek» och liknande.

Vad föredrar du?
Android eller iPhone? iPhone
iTunes eller Spotify? Spotify
Streaming eller linjär TV? Streaming
Ringa eller SMS?Skicka meddelanden
(även om det alltid är bättre att ringa)
Emoji eller text? Både och
Podcast eller radio? Radio

Finns det något annat roligt vi borde veta om dig?

Jag har ett gäng intressen. Jag älskar att spela fotboll och squash, vandra, åka skidor och springa, lära mig språk, programmera, läsa historia och populärvetenskapliga böcker. För inte så länge sedan rekommenderade min goda vän och kollega Vitaly Semenov att titta på Liu Cixins “Remembrance of Earth’s Past” -trilogi. Det har bara gått ett par månader och nu är jag också ett stort fan av science fiction

En fun fact är att jag 2016 deltog i en två veckors mobilfri raftingtur mellan Kamchatkas vulkaner i östra Ryssland. En stilla månlös natt stal en flock brunbjörnar all vår mat direkt från vårt läger. Inkräktarna hittades aldrig, och vår dagliga kost efter den dagen bestod uteslutande av fisk.

En annan rolig sak är att både min fru Natalia, jag och mina tre barn Valeria, Emilia och Maxim har latinska namn. Det fjärde barnet är på väg, så kom gärna med ett förslag på ett fint latinskt pojknamn, för vi börjar få slut på idéer. Sista ansökningsdag: 25 oktober 2021.

Vitaly på SYSCO
Här tävlar Vitaly med Kamchatkabjörnar om den största fisken!
Back to top