Skip to content

#MeetOurTeam – Petter

#MeetOurTeam - Petter

Vi vill visa upp några av våra superhjältar genom det vi kallar för #MeetOurTeam. Låt oss presentera Petter!

Namn: Petter Minge
Ålder: 48 år
SYSCO-kontor: Lysaker
Roll: Direktör Databas & Infrastruktur
Kommer från: Sarpsborg, Norge
År på SYSCO:3 år

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Den kan för närvarande beskrivas med ett ord: HEKTISK. Jag har säkert 20 bollar i luften vid varje given tidpunkt, i tillägg till det är de flesta dagarna fyllda med teamsmöten. Det här är en vardag jag trivs med, även om du ibland måste ta dig själv i nacken för att lugna ner dig lite. Det händer så mycket spännande och dagarna flyger förbi alldeles för fort.

Vilka teknologier jobbar du med?

Jag har arbetat med Oracle-teknik i över 20 år och har fördjupat mig i lösningar med hög tillgänglighet och optimering av lösningar, särskilt kring databas– och databasövervakning. Tyvärr får jag inte tid till mycket hands-on längre, men jag får använda både gammal och ny kompetens i samband med arkitektur, rådgivning och projektimplementering. Min roll har flyttats mer mot försäljning, rådgivning och teknisk projektledning, för att kunna tillhandahålla och implementera lösningar enligt kundernas krav och behov.

Läs om: Hur tacklar ditt företag en datakrasch?

Läs om: Har du säkrat din databasmiljö tillräckligt bra mot dataförlust och stillestånd?

Vad driver dig på jobbet och i din roll? Vad är roligt?

Vi får alltid nya spännande kunder och projekt, och när teamet levererar gång på gång får jag gåshud.

Petter

Att arbeta med begåvade människor med ett ”growth mindset” och starkt ägarskap gör mig väldigt glad. Jobbet har alltid varit en viktig del av mitt liv och kanske också hjälpt till att definiera mig. Jag gillar frihet under ansvar, toppleveranser och att arbeta i team. Att kunna påverka och göra bra storys gör det roligt att gå till jobbet.

Vad är det bästa med att jobba på SYSCO?

SYSCO har så många bra värderingar och synsätt som gör mig riktigt stolt över att arbeta här. När du har detta på plats får du också fram engagemang och trivsel, vilket i sin tur skapar nöjda kunder.

När du dagligen arbetar med energiska fuzz fighters med en bra dos ja-mentalitet och starkt ägarskap till det man levererar, så måste man ju du bara trivas.

Petter

Vilken app använder du mest och varför?

Kalendern. Jag har delat en kalender med min fru, och det finns mycket att tänka på, haha!

Har du ett favoritcitat?

Jag gillar att du då och då kommer lite ut ur komfortzonen, där tycker jag att Pippi är klok:

«Det har jag aldrig gjort, så det klarar jag säkert.»

Pippi
Vad föredrar du?
Android eller iPhone? iPhone
iTunes eller Spotify? Spotify
Streaming eller linjär TV? Streaming
Ringa eller SMS?SMS
Emoji eller text? En blandning
Podcast eller radio? Radio

Finns det något annat roligt vi borde veta om dig?

Jag älskar havet och båtlivet. Vi hade en segelbåt i många år, men har ersatt den med en motorbåt nu. Jag får i alla fall seglingen täckt av att vi vanligtvis hyr en segelbåt i Kroatien 1-2 veckor på sommaren (kommer förmodligen att vara där nästa sommar om pandemin tillåter det). Min stora “nya” passion är golf. Du får utmana dig själv, ta en paus från jobbet, träffa vänner och nya människor, samt en liten portion träning. Något som inte många vet är att jag genomförde Nordmarka skogsmaraton 2007 klockan 4:36. Ett par kilo lättare än jag är idag, men ändå, jag är väldigt stolt över den prestationen!

Petter på SYSCO
Här hade min fru och jag arrangerat en efterlängtad golfresa till Trysil, där första platsen var Atlungstad Golfbana som ligger vid Mjøsa på Hamar-siden. Och ja…. Jag kom över vattnet ?
Back to top