Skip to content

#MeetOurTeam – Maria

#MeetOurTeam - Maria

Vi vill visa upp några av våra superhjältar genom det vi kallar för #MeetOurTeam. Låt oss presentera Maria! 

Namn: Maria Forsberg Kristoffersen
Ålder: 35år
SYSCO-kontor: Oslo
Roll: Avdelningschef och projektledare
Kommer från: Uppvuxen i Tønsberg men har bott i Oslo de senaste tio åren.
År på SYSCO:1 år

Vad jobbar du med på SYSCO och vilka tekniker använder du?

Jag arbetar både som avdelningschef för projekt- och affärsleverans och som projektledare. Just nu är jag på ett stort företag inom energibranschen i Norge. Här är det många processer som måste vara på plats för att uppnå en bra programimplementering hos kunden, såsom migration, integrationer, testkörningar och utbildning.

Genom min roll får jag kunskap om olika språk och ramverk som till exempel React, Vue och .Net. Jag gillar att arbeta tätt ihop med utvecklarna, det ger mig en viss överblick över vad som görs nu och vad som är avklarat. Ändå är min huvuduppgift att använda projektledarens verktygslåda för att styra fartyget i rätt riktning. Jag tycker att det agila tillvägagångssättet för produktutveckling och projektledning har många bra element. Kontroll och hantering på vägen är viktigt, men att leverera rätt produkt är viktigare.

Vad menar du egentligen med det “agila tillvägagångssättet” du nämner ovan?

Det kommer från det engelska ordet agility, vilket betyder lättrörlig. Det handlar om att arbeta smidigare och ändra tankesätt – anpassningsförmåga och mänskligt fokus. Var lyhörd och begär feedback. När vi arbetar smidigt arbetar vi i korta cykler med löpande bedömningar för att snabbt kunna anpassa oss till förändringar. Vi värdesätter de människor som skapar processen mer än själva processen. Medlemmarna i ett team är individer med unika färdigheter som ändras efter behov, inte utbytbara delar som kommer att hålla igång en process.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Min arbetsdag är väldigt varierad och påverkas en hel del av de förfrågningar som trillar ner i brevlådan, oavsett om det kommer från kunder eller kollegor. Jag gillar att arbeta med specifika uppgifter, men också att arbeta med långsiktiga mål och strategier. I min tvådelade roll får jag möjlighet för båda. Jag tycker att det är kul att ha flera initiativ på gång och just nu har jag det. Några av de bästa är de initiativ som kräver att du arbetar med nya kollegor, vilket ger dig nya insikter och andra perspektiv.

Vad driver dig på jobbet och i din roll, vad är kul?

Jag drivs av samtal med kollegor som ger kunskap och bra förtydliganden. Att veta att du tar ett steg i rätt riktning tillsammans som ett team är motiverande och viktigt. Jag älskar att arbeta i ett team där människor kompletterar och samarbetar bra med varandra. 

Vad är det bästa med att arbeta på SYSCO?

De bästa är definitivt mina kollegor. Alla jag jobbar med är välkomnande, hjälpsamma och har mycket humor. För mig är det kärnan i ett bra arbetsteam. Jag gillar också det inflytande vi har på SYSCO. Det faktum att du kan knacka på dörren till vår vd Dagfinn och prata, tycker jag är jättebra.

Du skrev nyligen ett blogginlägg som publicerades i tidningen. Kan du säga något om det här inlägget?

Blogginlägget var en idé som jag har funderat på ett tag. När jag såg dokumentären om Barbie-koncernen på NRK, var jag mitt i en stor digital transformation på jobbet jag hade då. Jag var en av flera teamledare på en större IT-avdelning, som alla visste om de organisationskulturella mekanismerna som sker i en så omfattande process. Förändring är alltid svårt. Alla kan komma överens om avsikterna bakom en förändring, men när det handlar om förändringar på individnivå kan det ta längre tid för människorna att vänja sig vid förändringen.

Du har varit med och introducerat konceptet Friday Lunch Learnings på SYSCO – kan du berätta lite mer om vad det här är?   

Friday Lunch Learnings är ett socialt initiativ för att dela kunskap och bygga nätverk över vår verksamhet. Planen är att vi träffas online via Microsoft Teams vid lunchtid varje fredag ​​för att lyssna på en kollega som pratar om ett frivilligt ämne som han eller hon är inblandad i. Det kan vara allt från att granska ett spännande projekt vi arbetar med – till tips och tricks till hur man ger en bra presentation. Poängen är att den ska varieras. Att alla ska kunna delta (och bidra), och det ska vara ganska lättsmält, så att kollegorna fattar poängen samtidigt som de äter lunch.

Vad förespråkar du?
Android eller iPhone? iPhone
Itunes eller Spotify? Spotify
Streaming eller linjär-TV? Streaming
Podcast eller Radio? Podcast
Ringa eller skicka meddelande? Ringa
Emoji eller text? Text
Snapchat eller Instagram? Instagram

Hemmakontor eller kontor på jobbet?

Helst en kombination. Jag gillar flexibiliteten och valmöjligheten det ger i en hektisk vardag med små barn. På SYSCO finns det stort förtroende för de anställda på arbetsplatsen (redan före Covid-19). Jag tror att arbetsgivare som erbjuder denna typ av flexibilitet anses vara mer attraktiva än de som inte gör det. Det handlar om att våga släppa kontrollen och bygga förtroende för de anställda. Jag tror att användning av ett hemmakontor får oss att arbeta mer, snarare än mindre. Jag märker själv hur lätt det är att sitta framför datorn på kvällen bara för att “kolla mailen”.

Finns det något annat roligt vi borde veta om dig?

Då berättar jag något som inte ens min man vet om mig! Som barn spelade jag piano och hade en stor dröm om att bli professionell pianist. Planen var att ha en avhandling med alla Edvard Griegs stora pianokompositioner. Drömmen smyger tillbaka varje gång jag lyssnar på ett av hans verk – som jag älskar.

Dessutom älskar jag att jogga, och bör helst ha en joggingrunda varje dag för att rensa huvudet och slappna av helt. På en lördag kan jag ta en tur med båda barnen i cykelvagnen som också fungerar perfekt för jogging.

Dessutom älskar jag att jogga, och bör helst ha en joggingrunda varje dag för att rensa huvudet och slappna av helt. På en lördag kan jag ta en tur med båda barnen i cykelvagnen som också fungerar perfekt för jogging.

Maria
Back to top