Skip to content

#MeetOurTeam – Magnus

#MeetOurTeam - Magnus

Vi vill visa upp några av våra superhjältar genom det vi kallar för #MeetOurTeam. Låt oss presentera Magnus!

Namn: Magnus Otterå
Ålder: 48 år
SYSCO-kontor: Stavanger (SYSCO EnergyX)
Roll: Chefskonsult
Kommer från: Stavanger, Norge (uppväxt i Kvinnherad)
År på SYSCO:1 år

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Dagen börjar vanligtvis med “kaffidrøs” (kaffe) med mina ostoppbara och inspirerande kollegor. Därefter blir det ett par Scrum-möten, bland annat med ett av våra utvecklingsteam som sitter i Ukraina. På en bra dag jobbar jag mycket med de uppgifter jag har på to-do listan, som kan vara att specificera ny funktionalitet, utveckla nya API-metoder, göra ändringar i datamodellen eller jobba med dokumentation. Dagarna används också till att diskutera problemställningar med kollegor i Stavanger och Kiev.

Jag är också teknisk projektledare i ett digitaliseringsprojekt för NOROG (intresse- och arbetsgivarorganisation för oljebolag och leverantörsföretag), och det kräver som regel en del koordinering och mötesaktiviteter.

Vilka teknologier jobbar du med?

Under mitt första år på SYSCO har det blivit mycket Azure. Jag har många år bakom mig i Oracle-världen, men på vår avdelning EnergyX har vi redan utvecklat produkter som är baserade på Azure (Azure Functions, Azure Data Factory, SQL Server etc). Det som har varit givande är att vara med från början och använda vår bransch- och teknikerfarenhet till att forma produkterna till det de nu har blivit. Det är extra kul att se att dessa produkter nu är affärskritiska applikationer för några av våra viktigaste kunder.

De lösningar jag pratar om här är EnergyX Dispatch, ett komplett system för hantering av all transport och försäljning av gas för fält på norsk kontinentalsockel till Europa, och EnergyX Control, en modern och komplett lösning som ger full kontroll på insamling och validering av energidata – från produktion till sälj.

Vad driver dig på jobbet och i din roll? Vad är roligt?

Att skapa något. Att bygga något. Lära sig något nytt. Att kunna använda ny kunskap till något förnuftigt. Att få positiv feedback från uppdragsgivaren. Att projekt jag jobbar med går framåt. Att ha kollegor runt mig med vilka jag kan diskutera användbara och inte minst onödiga saker!

Magnus

Vad är det bästa med att jobba på SYSCO?

Nämnde jag mina kollegor? Och utöver det: SYSCO är en bra mix av det rätt seriösa och robusta företag som kunderna sätter pris på. Samtidigt är det agilt och framåtblickande. Det är en bra kombo!

Till exempel, på ett större företag är de ofta mer tungrott, och i motsatt fall, ett litet företag är sårbart med tanke på för få anställda och ofta starkt beroende av en eller några kunder. På SYSCO tycker jag att vi har precis rätt storlek på organisationen, så att vi är robusta, men fortfarande inte tungrodda. Våra kunder värdesätter detta!

Vad är ditt favoritcitat?

Det som är svårt måste göras enkelt.

Magnus
Vad förespråkar du?
Android eller iPhone? Android
Itunes eller Spotify? Tidal
Streaming eller linjär-TV? Ja tack, båda delar
Ringa eller skicka meddelandeMeddelande
Podcast eller radioBåde och – allt till sin tid
Emoji eller text? Text
Snapchat eller Instagram? Snap

Finns det något annat roligt vi borde veta om dig?

Jag gillar fjällskor på mina fötter, då helst över trädgränsen. Jag tycker också att det är fantastiskt med skidor på benen, och då helst med fällor under. Annars försöker min fru och jag vänja oss vid att ha barn som inte längre är barn. Det är inte alltid så enkelt.. Och så älskar jag Erlend Ropstad, som ger oss både industrirock och svensk sångtradition i ett trevligt paket. För oinvigda rekommenderas denna sydlänning starkt!

Jag är mycket förtjust i sjölivet och segling. Så väldigt dumt att segelbåten såldes förra året, men nu är jag aktiv på Finn.no – så kanske en ny snart!

Magnus
Back to top