Skip to content

#MeetOurTeam – Magne

#MeetOurTeam - Magne

Vi vill visa upp några av våra superhjältar genom det vi kallar för #MeetOurTeam. Låt oss presentera Magne!

Namn: Magne Ellefsen Nordtveit
Ålder: 36 år
SYSCO-kontor: Haugesund, Norge
Roll: Tech Lead för SYSCO Connected Energy Hub
Kommer från: Stord
År på SYSCO:2 år

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Som Tech Lead deltar jag i många möten, arbetar med koordinering av utvecklingsuppgifter och planeringsfunktioner i vår MAFI-lösning SYSCO Connected Energy Hub – en modern lösning som gör processerna med mätaravläsning, avräkning, fakturering och inbetalning av faktura enklare, snabbare och med högre precision och säkerhet än tidigare. Om jag har tur och har lite ledig tid, då tar jag mig tid att lösa en utvecklingsuppgift också! Jag är i grunden en utvecklare och älskar att se hur enkel kod kan lösa komplexa problem. Detta kommer nog alltid att vara en av mina passioner.

Vilka teknologier jobbar du med?

Jag arbetar mycket med Microsoft Azure, och de flesta av våra tjänster i SYSCO Connected Energy Hub är skrivna i C # (.NET core 3.1++). Annars spenderar jag en stor del av dagen i olika ritverktyg för att visualisera processer och arbetsflöden. Vi använder Git, C#, Java, mycket EDB, DevOps pipelines, Buzzword, Kubernetes och mycket Miro.

För källkodshantering använder vi Git i Azure DevOps, och vi använder Windows, Linux och Mac och Visual Studio, VS Code, Rider och vim som OS och IDE. Lösningen som jag använder dagarna till för att utveckla körs i Kubernetes, så då är vi snabbt inne på teknik som Istio, Jaeger, Kiali etc. Det är ett växande ekosystem som är spännande att ta del av. På sistone har vi använt Miro (online whiteboard lösning) mycket för att dokumentera arkitektur, ta anteckningar från möten och som ett verktyg där alla kan föra anteckningar och redigera i realtid – för oss ett mycket bra samarbetsverktyg.

Vad driver dig på jobbet och i din roll? Vad är roligt?

Jag får träffa och arbeta med människor från alla delar av organisationen. Mångfalden på SYSCO är en av huvudorsakerna till att det är så roligt på jobbet.

Magne

Jag brukar säga att du hittar inte den bästa lösningen ensam. På SYSCO finns det en otrolig mångfald av människor med många olika bakgrunder. En stor styrka eftersom du får möjlighet att dela idéer och få input från en bred erfarenhetsbas. Det är fantastiskt att se hur snabbt en fråga på Slack i en intressegrupp får flera svar och ofta engagerar brett.

Det vi skapar är intressant – och otroligt spännande. Alla i teamet är “Tech Superheroes”. Kombinationen av detta driver mig att alltid ge det där lilla extra.

Magne

Vad är det bästa med att jobba på SYSCO?

Energin och drivkraften – det finns en fantastisk kämpaglöd och lösningsvilja i organisationen.

Hur var din sommarsemester 2021?

Semestern i år började med en resa till djurparken och fortsatte med familjebesök runt om i Västra Norge. Internet sa att det bara skulle vara fint väder i sommar (och allt som finns på internet är sant!), Men det var faktiskt sant den här sommaren, så vi njöt av det fina vädret och rensade i trädgården.

Du utsågs till årets SYSCO FuzzFighter 2020. Vad innebär det att vara FuzzFighter och vad betyder det för dig?

Fuzz figther är ett av SYSCOs kärnvärden, jag är väldigt ödmjuk och tycker att det var väldigt upplyftande att få detta pris! Fuzz fighting för mig är att hitta bra lösningar på utmaningar kunden har – det ska vara så enkelt som möjligt för kunden, samtidigt är det viktigt att inte lägga för mycket tid på okonstruktiva samtal.

Det viktigaste i processen att vara en fuzz fighter är för mig att se till att vi alla pratar om samma sak med samma ord, så att vi är helt säkra på att vi förstår varandra. Det är inte alltid lika enkelt, men otroligt viktigt och värdefullt!

Magne

SYSCO har skapat en ordbok med förklaringar till ett antal begrepp och ord inom teknik och energi. Varför, och vad har detta med “fuzz fighting” att göra? >

Vilken är din podcastfavorit och varför?

Security Now, från twit.tv, de tar upp de komplexa problemställningarna som lyfts fram och granskas på ett sätt som gör det förståeligt för de flesta, liksom att det kommer fram bra synpunkter och vinklingar om aktuella säkerhetsproblem. Det mest framträdande för dem som lyssnar på denna podcast är hur mycket som kunde ha undvikits om du såg till att köra med uppdaterad programvara. Om du hade installerat uppdateringar när de gjordes tillgängliga hade många av inbrotten och säkerhetssakerna du läst om i media undvikits. Detta är förmodligen något som vi i branschen behöver bli bättre på att kommunicera ut och göra det lättare för företag att göra. Samtidigt är det roligt att faktiskt få presentera lösenordsstrategier som fungerar och som du kan förstå. “Jag gillar stugan väldigt mycket, särskilt när det är snö!” är ett fantastiskt bra lösenord, medan “uGyt% / &” nödvändigtvis inte är det.

Läs inlägget: Har du säkrat din databasmiljö tillräckligt bra mot dataförlust och stillestånd? >

Läs inlägget: Hur tacklar ditt företag en datakrasch? >

Vad föredrar du?
Android eller iPhone? Android
iTunes eller Spotify? YouTube Music, för då får jag YouTube utan reklam!
Streaming eller linjär TV? Streaming
Ringa eller SMS?Ringa om du vill ha snabb feedback – SMS om det kan vänta.
Emoji eller text? Båda – allt har sin plats, men allt med måtta
Snapchat eller Instagram? Sci -fi -ljudbok – när jag inte är på jobbet drömmer jag mig gärna bort ?

Finns det något annat roligt vi borde veta om dig?

Jag sitter i avdelningsstyrelsen för NITO (Norges Ingenjör- och Teknologiorganisation) i norra Rogaland och Sunnhordland, och har en del erfarenhet av förhandlingar och organisationsarbete. Detta tycker jag är väldigt spännande! Det är vi som faciliterar alla kurser och evenemang som hålls i regionen, samtidigt som vi är avdelningens röst i huvudstyrelsen för NITO. Jag leder den lokala kollektivavtalskommittén i den privata sektorn, och vi är här för att stödja affärsgrupperna i deras arbete med sina företag. Detta kan vara input till förhandlingar, start av företagsgrupper eller dialog om en svår situation uppstår. NITO är också remissinstans för ett stort antal lagförslag som kommer från regeringen, och lokalt bistår vi i detta arbete och ger input och råd till utfrågningarna.

Jag är en ivrig hemmabryggare och brygger gärna mitt eget öl. Bryggeriet har en egen logotyp och egna glas, på bilden nedan gör jag mig redo för att brygga en av mina favoriter.

Dessutom är jag en gamer, och har varit det hela mitt liv. Jag spelar mycket Eve-online och Minecraft, men det viktigaste för mig när jag spelar är inte alltid det jag spelar utan vem jag spelar med. Det ska vara kul att spela, och då måste man spela med trevligt folk. SYSCO har en liten men växande grupp som försöker arrangera speltillfällen tillsammans, och jag är naturligtvis med i det gänget.

Magne när han gör sig redo för att brygga sin favoritöl.
Back to top