Skip to content

#MeetOurTeam – Lisa

#MeetOurTeam - Lisa

Vi vill visa upp några av våra superhjältar genom det vi kallar för #MeetOurTeam. Låt oss presentera Lisa!

Namn: Lisa Benedikte Greenquist
Ålder: 28 år
SYSCO-kontor: Lysaker, Norge
Roll: Konsult (utvecklare, projektledare, socialkommittéledare, teamledare)
Kommer från: Nesodden, strax utanför Oslo, och många år i Los Angeles, Kalifornien
År på SYSCO:1,5 år

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

I mitt nuvarande projekt för en av våra kunder, utvecklar vi en ny administrationsportal för anställda och en “min sida” för användarna. Här har jag ansvar för uppgifter relaterade till projektledning, affärsanalys och produktion av alla kravdokument som resten av teamet behöver för att utveckla den här produkten. En typisk dag har jag minst 50% av dagen uppbokad i möten, antingen relaterat till projektet eller till min TeamLead-roll. Vanligtvis är resten av min dag fylld med spontana möten, eller så har jag sparat tid för att arbeta med dokumentation.

Jag lägger mycket tid på att producera kravdokumentation. Denna dokumentation används för att översätta kontraktets omfattning och kundens önskemål om specifik funktionalitet som utvecklarna ska producera. Den beskriver flödet och innehållet, men inte hur allt ska se ut eller den tekniska lösningen. Det måste vara tillräckligt enkelt för kunden att förstå och komma överens om att detta uppfyller deras behov, men tillräckligt detaljerat för att utvecklare ska förstå omfattningen och hur det ska användas. Om det är för detaljerat ger det inte utvecklarna tillräckligt med frihet att hitta den bästa lösningen.

Vilka teknologier arbetar du med?

Jag har tidigare arbetat med apputveckling både på fritiden och genom arbetet. Vid universitetet använde vi Kotlin och XML för Android för att skapa en badtemperaturapp för Oslo-området som heter DYPP, men några veckor efter att vi var färdiga kom Yr.no ut med samma funktionalitet. På min fritid har jag också skapat några appar, senast en som jag använde för att övervaka det 450 liters akvariet vi har hemma.
På SYSCO har jag arbetat med utvecklingen av backend till en webbapp. Sedan använde vi C #, .NET och Azure Functions. Just nu är jag projektledare och arbetar bara på Azure DevOps-plattformen, Word, Excel och draw.io.

Vad driver dig på jobbet och i din roll, vad är kul?

Människorna! Både kollegor och kunder. Jag älskar att prata med människor, det är kul oavsett vem det är. Det som driver mig är förmågan att hjälpa andra att lösa sina utmaningar eller problem.

Lisa

Vad är det bästa med att jobba på SYSCO?

Människorna och företagets storlek. Människor är mycket viktiga för mig. Vi behöver inte vara bästa vänner, men jag måste kunna relatera och skratta med dem jag jobbar med. Företagets storlek är helt perfekt. Jag har tidigare arbetat både i små nystartade företag och inom den offentliga sektorn vilket jag tycker är mycket byråkratiskt. SYSCO är i mitten, vi är tillräckligt stora för att ge våra anställda säkerhet och många fina fördelar, men ändå tillräckligt små för att du enkelt kan påverka interna processer i företaget.

Du är en del av ODA Nettverks mentorprogram och även våra egna mentorsinitiativ, kan du säga något om detta?

ODA Nettverks mentorprogram är en sammansättning av gemensamma sammankomster där vi lyssnar på talare om olika ämnen, deltar i övningar och du matchas med en mentor som kan bidra med erfarenhet och lärande – och vice versa. Det har varit otroligt lärorikt för mig, särskilt mentorrelationen. I höst har jag gått utanför min komfortzon både professionellt och personligt på jobbet. Sedan har det varit väldigt lärorikt och stödjande att ha en person som har varit i samma situation en gång – som kan vara en förebild, driva mig vidare, ge råd – och ibland bara vara någon att diskutera frustrationer med.

I mentorprogrammet på SYSCO matchas du med en kollega av ett annat kön och vi “träffas” för att prata om fördomar och åsikter om aktuella ämnen. Syftet är att lära sig hur mångfald som kultur, bakgrund, nationalitet och familjekomposition (inte bara kön) spelar en roll i hur man tänker. Det är oerhört lärorikt att inte bara höra vad andra tycker utan också att faktiskt förstå varför de tänker så. Dessutom har det varit väldigt trevligt att lära känna kollegor bättre!

Du är ledare i socialkommittén på SYSCO. Hur arbetar du och vilken typ av evenemang arrangerar ni?

Just nu planeras inte så mycket på grund av Covid-19, men vi skickar vanligtvis ut enkäter och gör en avstämning baserat på vad som är möjligt att ordna. Det gör vi för att alla ska kunna vara med och bestämma vad vi ska hitta på.

Vi har ordnat Gokart, turneringar i PS-spelet Tekken och planerar Escape Room och matlagningskurser. Annars har vi ordnat lönings-AW, fotboll och middagskvällar. Vi vill också skapa en löpargrupp för deltagande i Oslo Marathon, en vandringsgrupp i naturen och ett månatligt evenemang för att lära känna en ny aktivitet eller sport. Annars finns det anställda som vill ordna squash, matlagning och middagskvällar – när det är möjligt. I våras hade vi en Quiz-serie med olika teman från gång till gång om allt från att gissa platsen på Google-satellitbilder till kunskap om de länder alla våra anställda kommer från. Det senare var oerhört roligt att genomföra eftersom alla frågor skrevs av kollegor som kommer från olika länder.

Tisdagen den 8 december är SYSCO-webinaret “Hur man bygger en ostoppbar kultur?” tillsammans med ODA Network. Där kommer du att vara en av våra talare. Vad ska du prata om?

De senaste åren har SYSCO vuxit kraftigt, både vad gäller antal anställda, synlighet, omsättning och lönsamhet. Nyckeln till det är bara människor och kultur. I detta webinar diskuterar vi hur SYSCO bygger vad de kallar en “ostoppbar kultur”. Vår Group CEO Dagfinn Ringås kommer att presentera de koncept som ligger till grund för hur vi bygger en ostoppbar kultur och hur den implementeras på SYSCO på organisationsnivå. Jag kommer att presentera exempel på hur den implementeras i projekt och på teamnivå.

Webinariet är gratis och öppet för alla. Läs mer och anmält dig här>

Vad förespråkar du?
Android eller iPhone? iPhone
Itunes eller Spotify? Tidal ?
Streaming eller linjär-TV? Streaming
Podcast eller Radio? Podcast
Ringa eller skicka meddelande? Ringa
Emoji eller text? Emoji
Snapchat eller Instagram? Instagram

Vad är din podcast-favorit?

My Dad Wrote a Porno. Det finns många bra professionella podcasts, men jag försöker att göra helt andra saker på min fritid för att ge min hjärna en paus. Denna podcast får mig att skratta och är lite ovanlig. Det innebär att värden (Jamie Morton) läser manuskriptet till en erotisk bok som hans pappa har skrivit och vill publicera. Värden läser och kommenterar den absurda boken med tre av sina vänner.

Har du något favoritcitat?

Jag har många, men här är ett som jag har läst många gånger senaste tiden:

Don’t ask yourself what the world needs; ask yourself what makes you come alive. And then go and do that. Because what the world needs is people who have come alive.”

Howard Thurman (American author, philosopher, theologian, educator, and civil rights leader)

Finns det något annat roligt vi borde veta om dig?

Min fästman och jag köpte en hund förra året som jag har börjat träna i en hundsport som heter agility. Det är jättekul och vi strävar efter att tävla och bli ganska bra!

De flesta jag känner vet att jag är intresserad av friluftsliv, men få människor vet hur engagerad jag var tidigare. Jag arbetade både i friluftslivet och tillbringade all min fritid på att gå ut i fjällen, träna, leta efter rutter att klättra eller toppar att bestiga. Det året jag tog examen kom jag på förstaplats i en lokal triathlon, nådde mitt mål att klättra i klass 8 och fick ett jobb som ledare inom äventyrsaktiviteter på Santa Catalina Island utanför Los Angeles. Efter en serie klättringsolyckor och en längtan efter ett lugnare liv bestämde jag mig för att återvända till Norge för att fortsätta studera här. Det var ett något abrupt slut, men jag är väldigt nöjd med balansen mellan arbete, hobbyer och relationer jag har i mitt liv idag.

I början av 20-talet bodde jag i Kalifornien och var en riktig adrenalin-junkie. Jag ville ägna hela mitt liv åt friluftsliv.

Lisa
Klättring på vulkanisk sten i Malibu Creek canyon i Santa Monica Mountains väster om Los Angeles.
Back to top