Skip to content

#MeetOurTeam – Line

#MeetOurTeam - Line

Vi vill visa upp några av våra superhjältar genom det vi kallar för #MeetOurTeam. Låt oss presentera Line!

Namn: Line Johansen
Ålder: 47 år
SYSCO-kontor: Lysaker, Norge
Roll: Domänexpert energi
Kommer från: Filtvet, södra Asker i Norge
År på SYSCO:2 år

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Mitt arbetsdag består av många möten och workshops med utvecklare, projektledare och kunder. Jag arbetar med kunder inom energisektorn och särskilt med nätföretag. Branschen befinner sig mitt i en digital transformation och alla möjligheter som vi har framför oss får mig att tänka att det här är världens bästa industri att arbeta med. Vad det kommer att handla om i framtiden är hur vi lyckas använda och utnyttja tekniken för att utmana de traditionella sätten att lösa uppgifter. Vi arbetar mycket med detta i utvecklingen av vår nya lösning SYSCO Connected Energy Hub.

Vilka teknologier arbetar du med?

Jag arbetar mest med rådgivning till våra kunder, sedan jobbar jag mycket med att ta reda på och tänka på vilka tekniker som kan bidra till att uppnå vårt mål att erbjuda enkel programvara till energibranschen. Jag spenderar mycket tid på att hålla mig uppdaterad om vad som händer i branschen och på ny teknik som kan hjälpa oss att skapa ännu bättre lösningar för energibranschen.

Vad driver dig på jobbet och i din roll? Vad är roligt?

Jag drivs av att lösa problem och hjälpa till att skapa bra verktyg för en enklare arbetsdag. Att arbeta med produkter, produktutveckling och kunder ger mig mycket energi.

Line

Vad är det bästa med att jobba på SYSCO?

Det är mycket roligt att jobba i ett företag som vågar investera i det som är nytt och annorlunda. Det är ganska tufft att gå in för att utmana de etablerade leverantörerna inom energibranschen, så att lansera en ny och molnbaserad “KIS-lösning som är lättsam och förenklar det dagliga arbetet” är att ta ett kvantsteg inom «nytt och annorlunda» – och sedan har jag underbara och duktiga kollegor.

Du arbetar som Domänexpert Energi och har varit talare på våra webbseminarier om vår nya lösning för energibranschen, SYSCO Connected Energy Hub, kan du säga något mer om det?

Att vara föreläsare har varit väldigt roligt och samtidigt mycket utmanande. Jag tycker inte om att stå i centrum egentligen, så det här är i grunden en bra bit utanför min komfortzon. Allt som allt tycker jag att det har gått bra, och jag kommer definitivt att göra det igen.

Du har nyligen nominerats som en av kandidaterna till Årets Kraftkvinna! Varför tror du att du är nominerad till detta pris och vad betyder detta för dig?

Det var riktigt kul att bli nominerad till det här priset och jag var väldigt stolt när jag fick meddelandet. Jag tror (och hoppas) det bygger på min kunskap och erfarenhet. Dessutom har jag ett stort engagemang för att bidra till nya och bättre lösningar som underlättar vardagen, ger insikt, kunskap och värde – och sist men inte minst bidrar jag till lösningar som kan göra företag mer hållbara.

SYSCO har anställt 100 nya kollegor 2020 och har anställda från 20 länder. Vi vill att alla i “SYSCO-familjen” ska ha en så trevlig semester som möjligt, även om många i år inte kan åka hem för att träffa familj och vänner på grund av Covid-19. Därför har vi planerat att du kan bjuda hem en kollega som är ny på SYSCO en av juldagarna. Vad tycker du om detta initiativ?

Jag tycker att det är ett bra initiativ och ett bra sätt att lära känna en ny kollega. Att bjuda in någon till sitt hem gör att det blir mycket trevligare och mer informellt och avkopplande. Jag har själv bjudit hem en kollega till jul som jag inte känner särskilt bra. Ser fram emot ett julbesök från en trevlig kollega.

Vad förespråkar du?
Android eller iPhone? Android
Itunes eller Spotify? Spotify
Streaming eller linjär-TV? Streaming
Podcast eller Radio? Radio
Ringa eller skicka meddelande? Meddelande
Emoji eller text? Emoji
Snapchat eller Instagram? Instagram

Vad är din podcast-favorit?

Norska Krimpodden och Joe Rogan Experience. Jag är juriststudent på min fritid och har en liten förkärlek för straffrätt, därav Krimpodden. Joe Rogan är vad min äldste son presenterade för mig. Joe Rogan är en stor amerikansk mediepersonlighet, och mitt favoritavsnitt är med Edward Snowden. Kan ha något att göra med min fascination för kombinationen av politik, makt, pengar och hemlighet …

Finns det något annat roligt vi borde veta om dig?

Jag är en aktiv jägare och skytt (gevär, hagelgevär och pistol). Jagar storvilt, småvilt (hjort, hare, rådjur) och fåglar. I grund och botten tycker jag att det är kul med allt som smäller, men jag har en extra kärlek till hagelgevär, eftersom det ger mest action och variation. Jag gillar särskilt den konkurrerande formen av sport och figurjakt. Jag älskar i allmänhet fjällen / naturen och har varit på många trevliga resor. Det allra trevligaste måste vara den resa jag gjorde i somras upp till “Skjærdingen”, som är den näst högsta av “De sju systrarna” på Helgelandskusten. Utsikten längst upp är helt fantastisk.

Och sedan drömmer jag om en motorcykel med sidovagn och en trike (trehjuling) – helst ljusgul!

Något som inte många vet om mig är att jag har deltagit i Norska Mästerskapet i korsord och tränat skidhoppning!

Line

Höll på med skidhoppning (med slalomskidor) i ett par år från jag var 8-9 år gammal. Deltog i lokala tävlingar och deltog i ett kretsmästerskap. Kom ihåg att jag vann det kretsmästerskapet – som den enda tjejen i min årskull! Eventuellt också den enda på slalomskidor…

När det gäller korsord var det mina föräldrar som fick mig intresserad tidigt, har gjort det sedan jag lärde mig skriva. Min favorit i korsord är Rolf Hansen – mannen bakom norska Dagbladets korsord. Han har gett mig många utmaningar, och många av hans korsord har jag varit tvungen att ge upp. Jag deltog i Norska Mästerskapet i korsord 2001 som veckotidningen «Hjemmet» hade, men vann inte.

Line på rådjursjakt en tidig morgon före jobbet nu i höstas
Back to top