Skip to content

#MeetOurTeam – Jon Petter

#MeetOurTeam - Jon Petter

Vi vill visa upp några av våra superhjältar genom det vi kallar för #MeetOurTeam. Låt oss presentera Jon Petter!

Namn: Jon Petter Hjulstad
Ålder: 48 år
SYSCO-kontor: Lysaker / Drammen, Norge
Roll: Customer Success Manager / Teamledare inom Integration & Development
Kommer från: Levanger, Norge
År på SYSCO:7 år

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Jag jobbar tätt med många på SYSCO, och det blir snabbt många möten och telefonsamtal på en dag – och många av mötena online via Teams. Har dock nyligen jobbat ett par dagar på kontoret – och att ha ett par kollegor att prata med på andra sidan skärmväggen är något jag har saknat under pandemin, och så är det kul att äntligen kunna träffa kollegor vid kaffebryggaren och till lunch.

Vilka teknologier jobbar du med?

Jag har arbetat många år med Oracle-teknik – och särskilt inom integration och mellanvara. Både med utveckling och drift. Under de senaste åren har jag också blivit mer bekant med Java / Open Source-teknologier och Microsoft / Azure, men jag är inte lika hands-on med dem. Genom mina kollegor har jag lärt mig mycket om detta och känner nu att vi är ett integrationsteam som är ett av de främsta i Norge – där vi har fördelen att vi ofta känner till både kundens gamla och nya integrationsplattform. Det faktum att vi kan hjälpa kunder vid sådana övergångar – oavsett om det är till molnet eller till nya plattformar, så vet jag att vi har god kunskap om många av de alternativ som finns.

Vi är mycket bra på att integrera olika typer av applikationer! Och vi har en extra edge inom energibranschen.

Jon Petter

Vad driver dig på jobbet och i din roll? Vad är roligt?

Jag har nu en ny roll som Teamledare och Customer Success Manager- från att ha varit avdelningschef i 7 år. Jag är mycket nöjd med att ha Anders Borchsenius som avdelningschef. Jag tycker verkligen om att arbeta med honom!

I min nya roll arbetar jag närmare med vissa kunder och ansvarar för ett team av konsulter. Efter att ha arbetat så länge på SYSCO känner jag människorna här väl och vet vad de är experter på. Vi har väldigt duktigt folk – och att se dem inspirerade i spännande projekt är nog det som jag tycker är roligast.

Att kunna sätta ihop team som löser kundernas projekt och utmaningar är något jag verkligen älskar.

Jon Petter

Vad är det bästa med att jobba på SYSCO?

Jag har varit med och skapat ett jobb som jag tycker mycket om och jag får arbeta med extremt duktiga människor. Sedan jag började på SYSCO har vi vuxit mycket. Vi har nu ett stort Oslo-kontor och vi har också kollegor som arbetar med samma som oss i Sverige och Danmark. Vi växer och gör det bra, det gör det extra kul att vara på SYSCO.

Jag har arbetat med Oracle Fusion Middleware i många år. Vi har nu ansvaret för att driva några av de mest komplexa lösningarna i stacken med beredskap dygnet runt. Till exempel har jag varit involverad i att sätta ihop team för att köra Elhub på Mellanvara. Läs mer om det här projektet: SYSCO i en nyckelroll när Elhub flyttar hem>

Vi har verkligen lyckats med det jag hoppats på att vi skulle uppnå. Nu är vi redo att ta det till nästa steg, det vill säga att göra samma resa med Azure-integrationer. Vi har fått på plats ett mycket starkt team på Azure, och jag ser fram emot fortsättningen! Kompetenta och certifierade konsulter inom modern molnteknik är en av SYSCOs konkurrensfördelar.

Hur blir din sommarsemester 2021?

Sommarsemestern i år är inte helt planerad och går förmodligen inte så långt ifrån Drammen. Planen är att hitta några kortare resor som hela familjen vill vara med på. Den längsta resan blir en resa till en stuga som vi har tillgänglig vid Ursfjorden i Sømna (Helgeland). Det kommer att bli fiske i en liten älv / vatten på berget eller makrill och torsk i havet. Vi har inte sett vår stuga i Sverige sedan innan Corona – så förhoppningen är att det öppnas så att hela familjen snart kan åka dit tillsammans.

Vad är ditt favoritcitat?

“If you want to feel happy, do something for yourself. If you want to feel fulfilled, do something for someone else.”

Simon Sinek
Vad föredrar du?
Android eller iPhone? iPhone
iTunes eller Spotify? Spotify
Streaming eller linjär TVStreaming
Ringa eller SMSOfta ett SMS innan jag ringer
Emoji eller text? Både
Podcast eller radio Podcast. Favoriten är “A bit of Optimism” med Simon Sinek – Han motiverar mig och bjuder in intressanta människor till podcasts

Finns det något annat roligt vi borde veta om dig?

Jag är mycket intresserad av gamla hus och byggnadsskydd – och gamla möbler. Vårt torp i Sverige är 250 år gammalt och att se hur gamla metoder fortfarande fungerar bäst för att underhålla fönster t.ex. att ha lergips på väggar som jag gillar. Detta har varit ett långsiktigt projekt, men känslan av att vakna upp på en solig dag i ett gammalt hus med gamla möbler – det känns väldigt bra! Kan inte vänta med att resa till Sverige igen.

Med tre barn blir det inte mycket fritid, men lyckligtvis gillar den yngsta flickan att gå till poolen – och det gör jag också. Nu har hon lärt sig att simma. Jag försökte först lära henne bröstsim, men sedan hon jämförde två som simmade crawl respektive bröstsim – då insåg hon att crawl gav mest fart. Nu har hon bytt till crawl, haha.

Annars är jag en aktiv deltagare i bordsspel på SYSCO, där jag fokuserar på den norska ligan. Jag hade en dålig start på säsongen, men är nu i ledningen. Bilden nedan visar trofén jag fick för en seger förra året – och jobbar väldigt hårt för att få en ny trofé i år.

Bra stämning på kontoret när Jon Petter får ett pris från kollegan Hung Huynh efter att ha vunnit en SYSCO Fantasy fotbollstävling.
Vinterlik bild av Jon Petters 250 år gamla torp i Sverge
Back to top