Skip to content

#MeetOurTeam – Grete

#MeetOurTeam - Grete

Vi vill visa upp några av våra superhjältar genom det vi kallar för #MeetOurTeam. Låt oss presentera Grete!

Namn: Grete Refsahl
Ålder: 35 år
SYSCO-kontor: Lysaker, Norge
Roll: Finance Business Partner
Kommer från: Ski, Norge
År på SYSCO:1 år

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Mycket varierande, men med vissa rutinuppgifter. Runt slutet av månaden är det viktigt att ta med timmarna för alla anställda och konsulter i Severa, vilket är vårt tidrapporteringssystem. Sedan analyseras och förbereds dem för fakturering och därefter rapportering. Vi rapporterar till topp- och mellanledningen om hur månaden har gått i förhållande till budget (timmar och faktureringsgrad).

Idag använder vi Excel till analyserna, men vi jobbar på att få en modell på plats som gör uppföljningen mycket enklare för alla som har resultatansvar. Annars är det inte mycket rutinuppgifter under månaden, då blir det att lösa de utmaningar vi står inför, medan vi håller hjulen igång på större projekt vi arbetar med. Såsom bland annat olika certifieringar, Power BI-rapporteringsmodell – och sedan jobbar jag med att förbättra utbildningsrutiner för nyanställda, kommunikation om ekonomiavdelningens roll och serviceområdena.

Vilka teknologier jobbar du med?

Just nu är det Excel- och processverktyg som Severa och Visma Business (fakturering / redovisning) som vi använder mest inom ekonomi. Och eftersom mängden data som bearbetas i Excel är stor spenderar jag nu mycket tid på att få på plats ett Power BI-verktyg för att förbättra effektiviteten.

Hur föredrar du att betala fakturor själv? AvtaleGiro? Vipps? ApplePay etc?

Resecheckar! Haha nejdå. Jag gillar bäst eFaktura och Vipps (Sveriges Swish). Som en bra ekonom vill jag se + godkänna fakturan innan pengarna försvinner från kontot. SYSCO har sin egen Multikanal-lösning för att skicka fakturor. Kolla in SYSCO Multi Channel Invoicing (på norska)>

Vad driver dig på jobbet och i din roll? Vad är roligt?

Jag drivs av att hitta sätt att förbättra våra system och rutiner. Och tillsammans med användarna se vad som behövs för att skapa enklare och mer användarvänliga lösningar. Det är kul att se att mina insatser har ett värde för andra.

Grete

Vad är det bästa med att jobba på SYSCO?

Definitivt folket. Även om SYSCO är på en spännande resa och har många häftiga projekt är det bra kollegor och en bra arbetsmiljö som är den viktigaste motivatorn!

Grete

Vad är ditt favoritcitat?

What you resist, persists

Carl Jung

Detta är en ganska vanlig slogan inom yoga / mindfulness, så de som gör den typen av aktivitet förstår förmodligen innebörden bakom, de som inte har den typen av livsstil kommer väl kanske vara helt oeniga.

Vad förespråkar du?
Android eller iPhone? iPhone
iTunes eller Spotify? Spotify
Streaming eller linjär TVStreaming
Ringa eller SMSBeror på situationen men oftast SMS
Emoji eller text? Text
Snapchat eller Instagram? Både och

Finns det något annat roligt vi borde veta om dig?

Jag gillar att hålla mig aktiv, så jag håller på med tyngdlyftning, löpning och yoga. Jag bryr mig inte hur tungt jag lyfter men följer principen om 6-10 reps per set. Under min studenttid arbetade jag deltid som dörrvakt, då tränade jag mycket med kollegor och lärde mig tekniken. Men jag började med tyngdlyftning som 15-åring för att jag var väldigt tunn och ville gå upp i vikt.

Annars tycker jag det är väldigt kul att resa. Den mest spännande resan jag har gjort är nog till Påskön. Det måste nästan bara upplevas, det är som att komma till en förhistorisk värld. Och det här är första gången jag reser offbeat där lokalbefolkningen visste mycket om Norge. Det kan vi tacka Thor Heyerdahl för.

Under pandemin när det inte funnits några resemöjligheter har det blivit mycket mer friluftsliv det senaste året. Jag trodde aldrig att jag skulle äga gummistövlar och en sovsäck, men jag hade fel! Men det behövdes en pandemi för att det skulle hända. Men det har inte varit mycket camping hittills, mest dagsutflykter. Vi reser mycket till Sørumsand och sjöarna där. Det är lugnt och stilla, vacker natur och badmöjligheter.

Dagstur till Varsjøen i april i år. Det var fortfarande is på vattnet, så blev inte något bad.
Back to top