Skip to content

#MeetOurTeam – Geir Ove

#MeetOurTeam - Geir Ove

Vi vill visa upp några av våra superhjältar genom det vi kallar för #MeetOurTeam. Låt oss presentera Geir Ove!

Namn: Geir Ove Drevland
Ålder: 44 år
SYSCO-kontor: Mosjøen, Norge
Roll: Konsultchef inom integrationer
och utveckling
Kommer från: Mosjøen
År på SYSCO:Snart 3 år

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Jag har många Teams-möten där vi planerar genomförandet av uppgifter/projekt samt många one-to-one samtal med de anställda som jag har ledningsansvar för. Jag har mycket kunddialog, särskilt inom energiområdet. Här försöker jag förstå kundens problem, sedan hitta rätt konsulter med rätt expertis från oss som gör att vi kan komma med en bra och välfungerande lösning åt kunden, så att problemet/utmaningarna försvinner. Vi är Fuzz fighters som fixar kundens IT-Fuzz.

Vilka teknologier jobbar du med?

Jag arbetar mest med integrationer just nu. Sedan kopplar vi ihop flera tekniker med kundens system och tredjepartsleverantörens tjänster. Detta görs för att kunna berika, transformera eller snabbt flytta data, pålitligt och strömlinjeformat. Med full övervakning och loggning i alla faser av operationerna kan vi rensa bort fel och ställa in lösningen över tid. Exempel på teknik vi använder här är: Java, Oracle Service Bus, Oracle databaser, Azure, MS SQL, Azure service bus, Azure blob storage, Elastic Stack. Jag är också produktägare av SYSCOs integrationsplattform, CIP (Central Integration Platform). Detta är en flexibel integrationsplattform som kan användas för alla integrationer. Från stora till små projekt och i alla typer av cloud-lösningar.

Vad driver dig på jobbet och i din roll? Vad är roligt?

Jag trivs allra bäst med att dyka ner i en problemställning och de får gärna vara komplexa. Sätta mig in i vad projektet går ut på, för att sedan komma med en eller flera lösningar. Arbeta tillsammans med duktiga medarbetare på SYSCO för att implementera lösningen, sätta den i produktion och se att problemen försvinner för kunden.

Vad är det bästa med att jobba på SYSCO?

Vi är en stor familj med en djup och bred kompetens. Nästan oavsett vilken fråga du kommer på har vi åtminstone ett par stycken som vet något om det. Vi är bra på att arbeta tillsammans och bra på att låta dem som kan göra det bäst vara en mentor för dem som vill lära sig det. Det betyder att vi blir många som kan göra mycket på relativt kort tid. Det faktum att vi på SYSCO har en så stor mångfald, både när det gäller ålder, nationalitet och könsfördelning, gör det dagliga arbetet spännande och oförutsägbart, något jag trivs väldigt bra med. Jag är väldigt förtjust i att lära känna människor.

Du har lång erfarenhet av molnresan inom energisektorn, kan du berätta lite mer om det?

Jag har över 20 års erfarenhet inom energiområdet och det har varit en otroligt spännande resa att vara en del av och det är långt ifrån över än.

Energisektorn har genomgått enorma förändringar de senaste åren, med mer digitalisering och starka riktlinjer för vad som förväntas rapporteras inom mycket korta tidsfrister. Utrullningen av AMS (avancerad mätning och styrsystem), där man bytte från manuellt avlästa mätare till smarta mätare som rapporterar mätvärden ner till 15 minuters upplösning, och senare har införandet av Elhub revolutionerat energisektorn. Detta kräver att både nätägare, kraftleverantörer och producenter måste tänka nytt och tänka smart. Det finns ett stort antal val som måste göras, allt från att köra allt on-prem till att flytta allt till molnet.

Alla lösningar har sina styrkor och svagheter och jag ser att vi på SYSCO kan hjälpa till så att kunden gör kloka val utifrån vad de har och vad de vill uppnå. Att sätta sig in i vad molnet faktiskt är och ger dem är en viktig resa. För ett system blir inte ett helt annat system bara genom att köra det i molnet och inte on-prem.

Idag används AMS-mätaren nästan uteslutande för kWh-mätvärdesrapportering och för att styra omkopplaren för att stänga av strömmen. Mätaren kan användas för mycket mer och innehåller många användbara värden som både nätägare och producenter kommer att kunna använda för att optimera driften.

Jag menar att vi till exempel kan använda AMS-mätaren för:

  • Underhåll av komponenter i nätverket
  • Att upptäcka svagheter på komponenterna
  • Att göra en underhållsplan för komponenterna

Läs inlägget: SYSCO i en nyckelroll när Norge flyttar hem elmarknadshubben >

Vilken app använder du mest och varför?

Snapchat. För jag delar många foton och videor där med vänner och familj. Detta är ett bra sätt att låta dem ta del av min familjs liv på mina premisser.

Vad är ditt favoritcitat?

Kom ihåg att den som säger att det är tanken som räknas, varken kan räkna eller tänka.

Frode Øverli, Pondus 2004
Vad föredrar du?
Android eller iPhone? Android
iTunes eller Spotify? Spotify
Streaming eller linjär TV? Streaming
Ringa eller skicka meddelandeSnabbt besked SMS, ringa för bättre
relation och de mer djupare samtalen
Emoji eller text? Text
Podcast eller radio Radio

Finns det något annat roligt vi borde veta om dig?

Jag är först och främst en pappa, vi har trillingar på 9 år, de är min största glädje i detta liv.

Geir Ove

Trillingarna håller mig och min fru aktiva med alla aktiviteter de ska vara med på, så det blir mycket skjutsande till och från. Jag är fotbollstränare för pojklaget där min son Nikolai spelar. Det är 25 pojkar som är med i både liga och turneringar, så det blir många träningar och matcher att vara med på. Mycket roligt! Mina tjejer, Thea och Malin, spelar också fotboll och jag skulle också vilja vara tränare där men det går inte att kombinera med pojklagets matchschema. Är en aktiv supporter och hejar på dem så ofta jag kan och tar dem till privat träning på helgerna.

Jag har också ett eget enmansföretag, Drevland Software Consulting, där jag dyker ner i min hobby inom teknologi. Jag är nog en tekniknörd kan man säga. Här tar jag på mig uppdrag, stora som små, inom nätverk, PC-reparation, mobiltelefonreparationer, säkerhetskopiering av kraschade hårddiskar etc. Jag tycker att det är spännande och roligt att hålla på med och det är något jag kan pyssla med när det regnar och är «inneväder». Jag får uppdrag från hela landet. Den senaste tiden har det varit mycket kraschade hårddiskar och återställning av data från trasiga mobiltelefoner.

På tur till radiotornet i Mosjøen med hela familjen.
Back to top