Skip to content

#MeetOurTeam – Ellina

#MeetOurTeam - Ellina

Vi vill visa upp några av våra superhjältar genom det vi kallar för #MeetOurTeam. Låt oss presentera Ellina!

Namn: Ellina Ivleva
Ålder: 26 år
SYSCO-kontor: Lysaker
Roll: Konsult
Kommer från: St.Petersburg, Ryssland
När började du på SYSCO?Rent tekniskt började jag (heltid) i augusti, men jag vill säga att jag har varit en del av SYSCO-familjen mycket längre än så!
Utbildning:Bachelor i informatik: Programmering och systemarkitektur

Hur blev du bekant med SYSCO och hur hamnade du hos oss?

För två år sedan var jag en hungrig själ som letade efter sommarens utmaningar. Jag kände då flera “Sysconians” och en av dem – Vitaly Semenov, rådde mig att söka sommarjobb på SYSCO. Det var så jag kom in i SYSCO-världen för första gången. Den sommaren fick jag möjlighet att lära känna SYSCOs kultur, miljö och värderingar från insidan. I år fick jag vara med i sommarteamet igen och tillsammans med tre andra duktiga IT-entusiaster implementerade vi en applikation för onboardingprocessen i SYSCO. Jag tycker att det var otroligt fascinerande att se hur mycket frihet och förtroende man får här oavsett nivå man befinner sig på. Efter sommaren gick jag över till en heltidstjänst som juniorkonsult och nu jobbar jag med integrationer med en stor SYSCO-kund.

Läs mer om sommarprojektet som jag deltog i här>

Även om vi bara var studenter var det trevligt att uppleva att alla på SYSCO såg ett värde hos oss. Detta var väldigt motiverande!

Ellina

Läs om hur SYSCO arbetar för att bygga en ostoppbar kultur >

Hur var det att börja på SYSCO?

Min onboarding har varit väldigt mjuk eftersom jag visste mycket om SYSCO tidigare och kände många som jobbar här. En sak som jag tycker är kul att nämna är att min goda vän Daria Kormacheva började på SYSCO samtidigt som jag – en otroligt duktig frontend-entusiast! På SYSCO har jag möjlighet att både få in nya bra och trevliga människor i mitt nätverk – samt stärka de relationer som jag redan har. Är inte detta coolt? 🙂

Skulle du kunna tänka dig ett jobb på SYSCO? Läs om hur det är att jobba hos oss >

Kan du beskriva din första tid på SYSCO?

Den första tiden som heltidsanställd har varit (och är fortfarande) väldigt intensiv. Det finns mycket att sätta sig in i när man är nyutexaminerad.

Jag fick riktiga uppgifter nästan med en gång – då jag startade projektet ute hos kunden. Först kändes det som att jag kastades ut på djupt vatten, och nu verkar det som att jag kan simma!

Ellina

Vilka tekniker arbetar du med? Hur upplever du möjligheten att påverka vilka tekniker du får arbeta med och lära dig?

Jag jobbar med Oracle Service Bus, samt att jag försöker sätta mig in i Azure eftersom det är relevant för projektet jag jobbar med och generellt sett är en spännande teknik jag vill känna till.

Min erfarenhet är att SYSCO är väldigt stöttande när det kommer till självstudier och det är väldigt trevligt att vi får möjlighet att hålla oss uppdaterade om teknologier som är relevanta för projekt och som vi är intresserade av.

Ellina

Hur tror du att tekniken du arbetar med kommer att utvecklas i framtiden?

Framtiden ligger i molnet. De allra flesta företag är antingen redan i molnet, eller har börjat planera för sin molnresa.

Läs om Cloud Computing >

Hur jobbar du idag?

Jag arbetar i ett team, men våra uppgifter är ganska separerade från varandra och är sällan beroende av varandra. Så även om jag är en del av teamet så jobbar jag ganska självständigt. Min mentor är Vitaly Moshkov – en annan Sysconian jag arbetar för en kund med. Han är en otroligt duktig och skicklig integrationsutvecklare och lär mig många OSB- och integrationshemligheter. Det finns ingen “kära mamma” med Vitaly. Saker och ting måste göras ordentligt och inom deadline! Det har fungerat väldigt bra hittills.

Inlärningskurvan är brant, och att kastas ut ur din komfortzon är väldigt bra för inlärningsprocessen – även om det kan vara tufft.

Ellina

Har du satt upp några mål för dig själv för nästa år?

Ja, men jag tror inte att jag hade gjort det utan vårt nya system med Check-ins. Det här är ett system som vi har implementerat på SYSCO. Då har vi 1:1 samtal varje månad istället för 1-2 medarbetarsamtal per år. Här tar vi upp ämnen som välmående, allmänna reflektioner över den gångna månaden, tittar på mål och sätter/justerar mål för nästa månad. På ett sådant incheckningsmöte har jag, tillsammans med Lisa Greenquist som är min närmaste ledare, satt upp några mål för mig själv. Jag vill först och främst bli bättre och självständig i den teknik jag jobbar med, jag vill också jobba mer åt Azure-riktningen. Dessutom kommer jag att prova mig fram i en ny roll som teamleader, där jag kommer att ansvara för att följa upp sommar-/bachelorstudenter.

Var ser du dig själv om 5 år?

Det är en bra men samtidigt väldigt svår fråga. Så mycket kan hända på 5 år. Jag tror att sannolikheten att jag fortfarande är en del av SYSCO-familjen är väldigt väldigt stor, eftersom jag trivs väldigt bra här. Duktiga och trevliga kollegor, fina värderingar, fantastisk miljö både professionellt och socialt. Vad mer kan man drömma om? Jag tror också att jag om 5 år är specialist i de teknologier jag jobbar med då. Kanske det fortsatt är integrationer, kanske blir det något helt annat. Jag vill i alla fall vara duktig och ha bra koll på tekniken som min vardag är uppbyggd kring.

På SYSCO har jag duktiga och trevliga kollegor, bra värderingar, fantastisk miljö både professionellt och socialt. Vad mer kan man drömma om?

Ellina

Vad är det bästa med att jobba på SYSCO?

Kollegor ❤️
Möjlighet till eget lärande! 📗📘
Möjlighet till öppen dialog med ledare 🤓

Vilken är din favoritpodd?

«Forklaret» från Aftenposten. Jag har inte alltid tid att sätta mig in ordentligt i en fråga som alla runt omkring mig pratar om. “Forklaret” hjälper mig att hålla mig uppdaterad om massor av olika saker som händer runt om i världen, och allt på 15 minuter. Produktivt, eller hur?

Har du en förebild? Vem är det och varför?

Jag tror att alla runt omkring mig (vänner, kollegor, bekanta) har egenskaper som en förebild skulle kunna ha. Vissa är tuffa, vissa är organiserade, vissa är alltid sugna på ny kunskap.

Om jag absolut bara får välja en person är svaret min mamma.

Ellina

Hon är en underbar kvinna som inte är rädd för utmaningar och ingenting kan stoppa henne på vägen mot sitt mål. Hon är snäll men sträng när det behövs. Hon är både tuff och mjuk. Hon är väldigt smart och kan svaren på alla frågor, men visar aldrig att hon vet bäst. Hon har varit min förebild sedan jag var liten.

Vad är dina intressen?

Jag gillar att sy. Jag har länge försökt hitta en aktivitet som skulle hjälpa mig att slappna av. Brodera – uff aldrig mer. Stickning – uppdrag omöjligt. Rita – har jag inte talang för. Sedan kom sömnaden. Jag tycker att detta är väldigt avkopplande. Jag tycker att det är extra roligt att sy på saker man redan äger. Och jag skulle vilja lära mig mer om det. Join The Fæbrik är en grupp jag följer och lär mig sy genom med hjälp av deras tips och böcker. Rekommenderas om någon behöver en “entry point” i sömnadsvärlden!

En annan sak som inte alla vet om mig är att jag gillar när folk förmedlar saker på ett trevligt sätt och använder ett vackert språk. Jag brukar skriva ner sådana uttryck och fina meningar. Ibland händer det när man pratar. 😂

Här sitter jag och syr på Deichmanske!
Back to top