Skip to content

#MeetOurTeam – David

#MeetOurTeam - David

Vi vill visa upp några av våra superhjältar genom det vi kallar för #MeetOurTeam. Låt oss presentera David!

Namn: David Jacobsen
Ålder: 47 år
SYSCO-kontor: Lysaker, Norge
Roll: Domänexpert Energi
Kommer från: Oslo
År på SYSCO:8 månader

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Jag tillbringar mycket tid med våra energikunder och har många kundmöten där vi presenterar våra lösningar. Jag deltar också i anbudsarbete där vi arbetar tillsammans i team, och sedan har jag mycket kontakt med produktutvecklingsteamet på SYSCO för att ge feedback om behovet kunderna har gällande sina IT-lösningar.

Vilka teknologier arbetar du med?

Vi på Energy Solutions utvecklar digitala produkter för energiföretag som kommer att effektivisera och optimera affärskritiska processer. Flera av oss i teamet har arbetat i många år inom energibranschen, och som domänexpert är min uppgift att hitta kundens “Pain points”, skapa och utveckla lätta programvarulösningar som löser kundens problem – och sist men inte minst, få dessa tjänster på marknaden på ett så effektivt sätt som möjligt.

Ett bra exempel på en sådan produkt är vår helt nya KIS-lösning för energiföretag – SYSCO Connected Energy Hub. Här får kunden ett skalbart, modulbaserat och molnbaserat system som genom automatisering ger en betydande minskning av tidsanvändningen och ökad precision i genomförandet av MAFI-processerna. Lösningen bygger på en framtidsorienterad arkitektur i Microsoft Azure och genom ett nära samarbete med Microsoft har vi utvecklat en lösning som ger bästa praxis när det gäller skalbarhet och säkerhet.

Du har arbetat i och med energibranschen i många år. Hur är det?

Energiindustrin är en mycket spännande industri som har genomgått radikala förändringar de senaste åren. Digitaliseringen är i full gång och med Elhub, smarta AMS-mätare, ökade säkerhetskrav, hög priskonkurrens och förändrade regelverk, har branschen både många utmaningar och samtidigt enorma möjligheter. Det är det här som gör att jag tycker det är extra spännande att arbeta i och runt just denna bransch. Att kunna hjälpa företag att lyckas i framtiden är extra motiverande!

Sedan du började på SYSCO har du bland annat haft flera webinarier med stor framgång. Kan du säga något om detta?

Ja, vi har haft ett enormt intresse för våra webinarier och det är väldigt trevligt att så många vill veta mer om vad vi jobbar med på SYSCO. Att hålla ett webinar är både spännande och givande, men jag måste erkänna att jag verkligen ser fram emot att kunna hålla seminarier och faktiskt träffa kunder fysiskt. Det blir väldigt bra! Heja vaccinloppet!

Vad driver dig på jobbet och i din roll, vad är kul?

Otroligt många begåvade kollegor, mycket engagemang och hög takt där många spännande saker händer hela tiden.

David

Vad är det bästa med att jobba på SYSCO?

På SYSCO finns det många trevliga och coola kollegor, en bra kompetensmiljö med människor som känner kunderna och branschutmaningarna. Vi har högt i tak, mycket varierande uppgifter och jag har en flexibel och dynamisk arbetsdag med hög takt – där jag lär mig något nytt hela tiden.

Vilken app använder du mest och varför?

Youtube. Här förvärvar jag all möjlig kunskap och insikt om affärer, praktiska saker – och om saker jag är intresserad av, till exempel «bilar och båtar».

Vilket är ditt favoritcitat?

Get busy living, or get busy dying

Andy Dufresne Från filmen Shawshank Redemption
Vad förespråkar du?
Android eller iPhone? iPhone
Itunes eller Spotify? Spotify
Streaming eller linjär-TV? Streaming
Podcast eller Radio? Radio
Ringa eller skicka meddelande? Ringa
Emoji eller text? Går det att skicka meddelande utan båda? ?
Snapchat eller Instagram? Instagram

Vad är din podcast-favorit?

Bästa podcast hittills är Joe Rogans avsnitt med Elon Musk i studion. Jag är fascinerad av hur Elon Musk tänker och hur han faktiskt arbetar för att förändra världen.

Finns det något annat roligt vi borde veta om dig?

Jag är en riktig bil- och båtentusiast. Min favoritbil är utan tvekan Tesla som nu håller på att revolutionera hela bilindustrin. Jag förutspår många konkurser bland de traditionella bilföretagen – här finns det många «Nokia». Mark my words.

På sommaren är jag på båten så ofta som möjligt och jag kan gärna ta båten till kontoret om vädret är bra. Och sedan gillar jag att vara i fjällen eller i Alperna på vintern och åka utför eller längdskidor.

De som känner mig väl tycker att jag är mycket bra på att imitera, haha! I militären imiterade jag ofta de stränga befälhavarna på rekryteringsskolan och vid ett par tillfällen fick jag hela truppen att skratta när vi stod så snyggt i rätt position i uppställningen. Ibland imiterar jag också kollegor eller chefer – så se upp, kära kollegor ?

I militären imiterade jag ofta de strikta befälhavarna på rekryteringsskolan, vid ett par tillfällen fick jag hela truppen att skratta där vi stod så snyggt i rätt position på uppställningen.

David
Back to top