Skip to content

#MeetOurTeam – Daniel

#MeetOurTeam - Daniel

Vi vill visa upp några av våra superhjältar genom det vi kallar för #MeetOurTeam. Låt oss presentera Daniel!

Namn: Daniel Silva
Ålder: 22 år
SYSCO-kontor: Lysaker
Roll: Frontend-utvecklare
Kommer från: Född i Oslo men bodde i San Juan (Puerto Rico) och Mexico City de första 4 levnadsåren. Alltid svårt att svara på denna fråga 
När började du på SYSCO:Augusti 2021
Utbildning.Bachelor i tillämpad datateknik från OsloMet

Du är nyutexaminerad och det här är ditt första jobb – hur blev du bekant med SYSCO och hur hamnade du hos oss?

Jag blev bekant med SYSCO när jag blev kontaktad på LinkedIn, vid den tiden studerade jag tillämpad datateknik på OsloMet. Genom ett par telefon-/Teamsintervjuer blev jag bekant – och jag gillade verkligen människorna jag pratade med och de värderingar företaget hade.

Hur var det att börja på SYSCO?

Det var överraskande nog en smidig övergång från studentlivet till uppstart på SYSCO.

Daniel

Det var som att behålla allt det roliga med studentlivet (kod, teamwork etc.) och samtidigt få ännu mer frihet i vad jag vill lära mig och hur jag vill utvecklas.

Kan du beskriva din första tid på SYSCO?

Under min första tid på SYSCO gick jag ett antal kurser och arbetade parallellt med olika interna projekt – främst ett projekt som heter Digital Onboarding.
Jag tog kurser i Vue JS, avancerad HTML och CSS, React Native och Docker. Det är saker jag visste om och hade en del kunskap inom, men det kändes bra att kunna stärka mina kunskaper inför att komma ut i ett projekt. Digital Onboarding-projektet handlade om att skapa en intuitiv webbapp för introduktion av nya medarbetare på SYSCO, med målet att göra hela uppstartsprocessen så smidig som möjligt. Arbetet med denna app bär nu frukt och appen kommer att användas för nyanställda i framtiden.

Det är riktigt kul att veta att jag var involverad i ett riktigt projekt nästan från dag #1 på SYSCO!

Daniel

Vilka tekniker arbetar du med? Hur upplever du möjligheten att påverka vilka tekniker du får arbeta med och lära dig?

Jag arbetade med React JS eftersom det användes på det interna projekt jag arbetade mest med, men jag gick även kurser, bland annat i Vue JS. Det här var ingen teknik jag hade möjlighet att spendera mycket tid på som student, men jag är otroligt glad över möjligheten att inte bara lära mig denna teknik, utan även fortsätta använda den i olika projekt för att stärka mina kunskaper. Både React JS och Vue JS är stora, välkända ramverk för frontend-utveckling i JavaScript. Båda är bra verktyg, men de har fundamentalt olika tillvägagångssätt för kodbyggande och utvecklingsmiljö. Historiskt sett har React JS varit störst med massor av tillgängliga onlineresurser, men Vue JS är på frammarsch bland både utvecklare och företag.

Att jag har haft möjligheten att lära mig Vue JS så tidigt i min karriär, med de resurser som SYSCO ställer till förfogande, känns verkligen som en värdefull gåva.

Daniel

Hur tror du att tekniken du arbetar med kommer att utvecklas i framtiden?

Jag tror att det kommer fler och fler användbara verktyg som gör att jag kan skapa bättre appar på ett enklare sätt, och samtidigt göra det lättare att fokusera mer på användarupplevelse och design.

Hur jobbar du idag?

Jag håller just nu på med ett projekt med en kund där jag är ensam från SYSCOs sida, jag arbetar med flera kontaktpersoner hos kunden och en domänexpert från ett annat företag som delar uppdraget med SYSCO. I detta projekt hjälper vi företaget att designa om en av sina nyckelprodukter från grunden, i allt från funktionalitet och färger till UI (User Interface) och UX (User Experience).

Jag är medveten om att det är en stor uppgift för en junior och uppskattar därför att både kunden och SYSCO vågade satsa på min expertis i detta projekt. Det har gett mig mycket självförtroende.

Daniel

Jag har ingen mentor precis, men jag (och projektet) följs regelbundet upp av min närmaste chef och avdelningschef Lisa Greenquist.

Har du satt upp några mål för nästa år?

Mitt mål nästa år är att utveckla mig ännu mer tekniskt. Jag har turen att ha utbildat mig som ung och har åldern på min sida – och kommer att använda denna förmån för att få så mycket erfarenhet som möjligt.

Daniel

Jag har ingen aning om exakt hur den här utvecklingen ser ut. Jag hade till exempel inte planerat att lära mig Vue JS under mina första månader på SYSCO, men det har jag gjort.

Var ser du dig själv om 5 år?

Om 5 år inbillar jag mig att jag fortfarande är en del av SYSCO. Jag vill vara en senior konsult som kan ta mig an ännu mer komplexa och intressanta uppdrag och samtidigt vara en lärande resurs för juniorer.

Möt en av våra seniorkonsulter, Ingrid>

Vad är det bästa med att jobba på SYSCO?

Det bästa med att jobba på SYSCO är den frihet jag känner – samtidigt som det finns trygga och definierade ramar. Det känns som att jag styr mitt eget skepp – men jag är inte ensam.

Daniel

Vilken är din poddfavorit?

H3 After Dark. Jag lyssnar inte så mycket på poddar men har följt detta länge på YouTube och tycker det är ganska roligt. Det handlar inte om en specifik sak, utan följer relevanta nyheter i onlinevärlden, såväl som över hela världen. Samtidigt finns det många personliga kommentarer, roliga «gameshow» -liknande spel, berättelser och sketcher som gör det intressant att se/lyssna på.

Jag tittar förmodligen på mer YouTube än jag borde, det är min #1 ersättare för TV och en fantastisk resurs för lärande. Jag kan inte säga att jag har en favorit YouTuber, men för mig är det just det som är så bra med YouTube – jag kan låta mina tankar och intressen ta mig dit jag vill där och då.

Vad är dina intressen?

Jag gillar att cykla, campa och spela basket. Jag cyklar nästan överallt – ner till centrum, till vänner och till affären. När jag ska campa är det typiskt sett i Nordmarka. Jag bor i Bjerke så jag har lätt tillgång till många fina grusvägar inåt landet i skogen. När jag var yngre var jag med i basketlaget Kjelsås IL, numera spelar jag bara för skoj skull med mig själv eller kompisar. Som sagt, vid dåligt väder byter jag gärna cykling och camping mot en filmkväll med min käresta.🙂

Sommaren 2021 cyklade jag och min käresta från Oslo till Gol och över fjällen längs Rallarvegen till Flåm. Bilden är tagen på Rallarvegen någonstans mellan Finse och Vatnahalsen.
Back to top