Skip to content

#MeetOurTeam – Christine

#MeetOurTeam - Christine

Vi vill visa upp några av våra superhjältar genom det vi kallar för #MeetOurTeam. Låt oss presentera Christine!

Namn: Christine Grumheden
Ålder: 29 år
SYSCO-kontor: Ølen, Norge
Roll: Auktoriserad revisor
Kommer från: Etne, Norge
År på SYSCO:2 år

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Oftast sitter jag på vårt kontor i Ølen och arbetar med flera olika redovisningssystem som Visma Business, Visma Payroll, Poweroffice Go, Meastro och Visma Net, förutom programvaran i Office 365, särskilt Excel. Jag arbetar på SYSCO Finans, och nu under Corona sitter de flesta av oss på vårt hemmakontor. Det fungerar bra med kommunikation via Microsoft Teams eller via telefon.

Som revisor varierar de hektiska arbetsdagarna mycket. Om exempelvis en momsfrist närmar sig kan det snabbt bli mycket arbete på en gång. Eftersom alla då återstående kvitton för perioden måste erhållas, avstäms alla konton och perioden avslutas och stängs. Allt detta måste vara på plats innan vi lämnar in en skattedeklaration för moms i Altinn.

Den överlägset mest hektiska perioden, för en revisor, är strax efter nyåret och tills de årliga avräknings- och skattedokumenten har lämnats in. När den årliga avräkningen och skattebedömningarna ska förberedas innebär detta mycket arbete.

Vad är det bästa med att jobba på SYSCO?

Jag känner mig uppskattad och vet att jag får stöd för att vidareutveckla mina egna färdigheter och ta mig an nya utmaningar. Jag jobbar med många bra människor och lär mig något nytt varje dag.

Christine

Vilken specialistkompetens behöver du i ditt jobb?

Förutom att vara en revisor för kunden är vi också rådgivare för dem. Mot bakgrund av detta finns det ett antal saker jag vill öka min kompetens inom. Bland annat arv, gåvor och generationsväxling, något som jag är säker på skulle ha varit till nytta i mitt dagliga arbete. Vi har till exempel flera familjeföretag som kunder. De behöver ofta hjälp, och ett exempel kan vara i samband med att nästa generation tar över företaget. Då kan det finnas frågor om arv – t.ex. om det finns flera syskon och några av dem inte “ingår” i företaget. Frågor angående gåvor / förskott på arv eller liknande kan också uppstå.

Du har just blivit auktoriserad revisor – kan du berätta lite om varför du valde den här utbildningen?

Jag är förmodligen en person som älskar att ha kontroll. Matematik har alltid varit mitt favoritämne – så då var det bokföring och revision som var det mest förnuftiga för mig till slut. Vägen hit har dock varit något krokig. Jag studerade agronomi, inredningsdesign och fastigheter innan valet föll på revision och redovisning. Nu har jag ett bra och stabilt jobb som jag tycker om, vilket samtidigt ger mig flexibilitet och möjlighet att göra “mycket skoj” också på fritiden.

Vad är skillnaden mellan att vara en revisor och en auktoriserad revisor?

Auktoriserad revisor är en skyddad titel i motsats till revisor. Som auktoriserad person kan du vara ansvarig för uppdrag för kunder och ha ett större ansvar som ett resultat. Som auktoriserad person får du därför föra konton för andra, som revisor utan auktorisation kan du föra konton för dig själv eller företaget du är anställd på – och i ett bokföringsföretag är du en “sakkunnig” där du alltid har en auktoriserad person ovanför dig som är “kontraktsansvarig. ”

Som auktoriserad revisor kan jag vara ansvarig för uppdrag – både för mina egna kunder och för andra ärenden.

Christine

Du säger tidigare i intervjun att du vill ha ett jobb som också ger dig utrymme att göra “mycket skoj” på fritiden, vad är det egentligen?

Mina föräldrar har drivit olika restauranger och pubar så det har alltid varit något att hjälpa till med. Jag har haft en häst och arbetat i ett kommersiellt kök. Älskar att måla, sticka, sjunga, spela gitarr och öva. Så som ni förstår har jag många bollar i luften och flera hobbyer som jag vill ha möjlighet att spendera min tid på, förutom arbete och 2 barn under 4 år. Jag är mycket glad att det går att kombinera flera av dessa saker med jobbet som auktoriserad revisor i SYSCO.

Vad förespråkar du?
Android eller iPhone? iPhone
Itunes eller Spotify? Itunes
Streaming eller linjär-TV? Streaming
Podcast eller Radio? Podcast
Ringa eller skicka meddelande? Skicka meddelande
Emoji eller text? Emoji
Snapchat eller Instagram? Snapchat

Finns det något annat roligt vi borde veta om dig?

Jag älskar att sjunga och musik och älskar därför mitt sidojobb som karaokevärd på den lokala puben i min hemby.

Christine
Back to top