Skip to content

#MeetOurTeam – Børge

#MeetOurTeam - Børge

Vi vill visa upp några av våra superhjältar genom det vi kallar för #MeetOurTeam. Låt oss presentera Børge!

Namn: Børge Thygesen
Ålder: 55 år
SYSCO-kontor: Danmark
Roll: Senior Consultant/DBA
Kommer från: Hjerndrup i Sønderjylland, Danmark
År på SYSCO:1 år

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Min arbetsdag är väldigt varierad och jag arbetar vanligtvis med flera projekt / uppgifter samtidigt. Mina uppgifter täcker allt från programmering, administration, migrering / uppgradering av databaser, konfigurering och rådgivning till dokumentation av hur vi utför processer – det vill säga allt gott från havet.

Nästan alla mina uppgifter handlar om Oracle-databaser. Det kan till exempel vara en kund som har en lokal miljö, där både OS- och databasversionen inte stöds, vilket vi sedan måste uppgradera till en version som stöds och definiera en patch-strategi så att kunden förblir på en stödplattform.

Jag ingår i teamet Managed Service, som ansvarar för att alla våra kunders system fungerar optimalt. Ofta får vi brådskande uppdrag, till exempel om en kund har gjort deras produktionssystem otillgängligt och är i stort behov av teknisk hjälp. Då måste vi agera snabbt och reda ut det åt kunden.

Läs mer om våra tjänster för säker drift och övervakning av IT-system

Vilka teknologier jobbar du med?

Varje dag är det många olika tekniker på mitt skrivbord, varav några drivs av Cloud Computing-fältet, andra är relaterade till mer kända tekniker. Men jag arbetar främst med Unix / Linux-servrar och Oracle-databaser (Data Guard, Grid Infrastructure, etc.) med tillhörande funktioner som PL / SQL. En Windows-uppgift är inte heller något hinder. Det kan finnas uppgifter som ska utföras via Windows-skriptspråket PowerShell. Som att skapa en Data Guard-installation för en Oracle Standard Edition.

Jag är en anhängare av att använda Shell / OS-skript för automatisering och effektivisering av implementerings- och driftsuppgifter som kan hjälpa till att höja kvaliteten och göra att en viss uppgift inte är personberoende. En bra dag är en skript/ programmeringsdag.

Jag tycker också att Cloud computing-teknik som HashiCorp och Terraform är väldigt intressant. Terraform är programvara med öppen källkod som ger ett konsekvent kommandobaserat arbetsflöde för hantering av hundratals molntjänster.

Børge

Du arbetar mycket med Oracle Databaser, kan du berätta lite mer om vad det innebär att vara en DBA (databasadministratör)?

En DBA-roll fokuserar vanligtvis på antingen infrastrukturen eller applikationsdelen. Jag deltar främst i infrastrukturprojekt. Det kan t.ex. involverar dimensionering av servern eller integrationer med andra produkter. Inklusive utveckling av skript för automatisering och effektivitet.

Det är viktigt att ha en liten utvecklare i magen samt att behålla lugnet i kritiska situationer.

Børge

Har du tagit några spännande certifieringar?

Jag har tagit en Oracle Cloud Infrastructure Certified Architect Associate. Jag valde att ta denna certifiering, eftersom jag har varit Oracle-databasspecialist under de senaste 10-15 åren och därför inte har haft mycket insikt i att skapa ett nätverk. Denna certifiering ger mig en inblick, så att jag kan förbereda en komplett infrastruktur åt en kund med nätverk, lagring, server etc.

Hur väcktes ditt intresse och varför Oracle?

Jag är utbildad elektronikingenjör och min första arbetsgivare var Bang & Olufsen. Positionen där var som utvecklare av ett processkontrollsystem i realtid för testning av kretskort, på kanske den bästa realtidsdatorn – HP1000 (HP100 var i produktion från 1966 -> 2000). Programmet utvecklades i Fortran 77 och i det sammanhanget ville jag ha en del datainsamling – och så kom Oracle in i bilden – i form av en Oracle 5 på DOS. Efter åtta år som utvecklare började jag som DBA på Oracle-databaser.

Vad driver dig på jobbet och i din roll? Vad är roligt?

Att utmanas tekniskt. Det kan vara inom ett nytt område eller redan känd teknik. Oracle-världen är ganska omfattande, så du kan alltid upptäcka något nytt.

Vad är det bästa med att jobba på SYSCO?

Stor personlig frihet och tekniska utmaningar. Och att vi lyssnar på rockmusik på kontoret!

Børge
Vad förespråkar du?
Android eller iPhone? Nokia 6300. Ska det vara modernt så är det Android.
Itunes eller Spotify? Luxman L-435 från min studenttid
Streaming eller linjär-TV? Både och
Ringa eller skicka meddelandeRinga
Emoji eller text? Text
Snapchat eller Instagram? Använder inte sociala medier
Podcast eller radio?L-435 från min studenttid
Hemmakontor eller kontor på jobbet?Hemmakontor i Spanien. Om inte, träffas jag på kontoret varje dag.

Har du ett favoritcitat?

“Always look on the bright side of life”

Life of Brian

Finns det något annat roligt vi borde veta om dig?

Sport är min stora passion och särskilt löpning. Gillar att springa, gärna i kombination med lite “spänning” – som att springa på fjället bland klippor och stenar – vilket i sin tur betyder att jag just nu har en stukad fot efter en så utmanande löprunda.

Vandring i bergen har alltid fascinerat mig mycket, och vi planerar ofta långa bergsturer på våra semestrar. Efter 5-6 timmars vandring till en bergstopp smakar även den värsta smörgåsen utsökt. Min fru och jag skulle vara på resa till Kilimanjaro nu i januari 2021, men coronaviruset kom i vägen.

Här är Børge på Humphreys Peak, det högsta berget i Arizona (3 852 m)
Back to top