Skip to content

#MeetOurTeam – Anette

#MeetOurTeam - Anette

Vi vill visa upp några av våra superhjältar genom det vi kallar för #MeetOurTeam. Låt oss presentera Anette!

Namn: Anette Holthe
Ålder: 33 år
SYSCO-kontor: Lysaker, Norge
Roll: Recruitment Manager
Kommer från: Trondheim
År på SYSCO:5 månader

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

I nära samarbete med SYSCOs rekryterande chefer ska jag bidra till att säkerställa bra rekryteringsprocesser och att alla som har kontakt med oss ​​för en karriärmöjlighet och ett jobbyte upplever en professionell och bra kandidatresa.

När jag började på SYSCO arbetade jag med processförbättringar och val av support- och urvalsverktyg. Till vardags arbetar jag aktivt med att leta efter nya talanger, så mycket av min tid spenderas i LinkedIn Recruiter och med nätverksbyggande. Då handlar det i grunden om att identifiera, etablera och hela tiden upprätthålla god kontakt med potentiellt nya SYSCO-kollegor. Jag är involverad i startfasen av en anställningsprocess, med jobbanalys och annonsering, search och intervjuer, har veckovisa check-ins med rekryterande chefer när det gäller status och prioriteringar samt uppföljning under hela rekryteringsprocessen.

Vill du bli en av våra tekniska superhjältar? Se vad SYSCO kan erbjuda här >

Vilka teknologier jobbar du med?

Jag kan inte skryta med att jag arbetar med någon specifik teknik, som de flesta av mina duktiga kollegor gör i högsta grad. Men med hjälp av teknik, tillsammans med evidensbaserad forskning och teori, har jag kvalitetssäkrade och användbara verktyg som jag använder dagligen i rekryteringsprocessen, allt från att kartlägga kompetensbehov till search och att arbeta med psykologiska tester som en urvalsmetod .

Vad driver dig på jobbet och i din roll? Vad är roligt?

Att få arbeta med det jag brinner så mycket för i ett så spännande företag som SYSCO är motiverande i sig.

Anette

Här händer det mycket inom många områden, vi växer snabbt och de interna förändringsprocesserna bidrar till att alla som börjar hos oss är delaktiga i att forma vägen framåt – inklusive mig själv. Jag motiveras av variationen och alla delar i rekryteringsprocessen. Allt från att definiera kompetensbehov och skriva bra annonser till att intervjua spännande kandidater med olika bakgrund, ambitioner och önskemål. Det är också ett nöje att se alla duktiga människor som börjar hos oss varje månad. Och i tillägg till framgångshistorierna tycker jag det är spännande att få möta de yrkesmässiga utmaningarna på vägen, som bidrar till kontinuerligt lärande.

Jag har jobbat länge med rekrytering och har lika stor och kanske större passion för ämnet idag – för med kunskap och övning av bästa praxis kan du också börja experimentera. Ämnet är brett och innefattar mycket. Människorna som arbetar på SYSCO och alla som börjar hos oss ​​hjälper till att definiera vägen framåt, vår framgång, kultur och värdegrund, baserat på deras kompetens, förmågor, motivation och inställning. Vi kommer att ha många fler talanger för ett brett spektrum av roller i år – och att bidra till SYSCOs fortsatta tillväxt är en stor drivkraft för mig.

Vad är det bästa med att jobba på SYSCO?

Först och främst är jag stolt över att kunna representera SYSCO, vad vi gör, vår game-plan och det vi står för i mitt jobb att skaffa fler talanger. Det är viktigt för mig att arbeta på ett företag som har värderingar jag kan identifiera mig med och som arbetar för mer än att bara göra bra vinst – och här matchar vi på alla punkter. Vi är helt klart innovativa och villiga att förändra – detta ger utrymme för påverkan och inflytande, och det är särskilt motiverande att se att idéer inte stannar som idéer utan faktiskt blir realiserade.

Sedan är det såklart människorna som arbetar på SYSCO. I arbetet med rekrytering är samarbete och god kommunikation två viktiga faktorer för att lyckas, då är jag väldigt glad över att ha de kollegor jag har på SYSCO. Jag hade inte lyckats utan dem och jag har turen att kunna säga att jag arbetar med mycket engagerade och kompetenta chefer och HR-kollegor. Jag är glad över att de är professionella och samtidigt värdesätter en informell miljö med mycket humor på samma sätt som jag.

SYSCO ger tillbaka till samhället med “gåshudsprojekt”, vi använder teknik för att skapa mer miljövänliga lösningar och har mångfald och inkludering som kärnan i vår strategi.

Anette

Ett av våra “gåshudsprojekt” är samarbetet med Humans for Humans, läs om det här:
SYSCO hjälper offer för människohandel>

Har du ett favoritcitat?

Både Simon Sinek och Ralph Marston har citat, särskilt om attityder och motivation som jag verkligen tycker mycket om. Om jag måste välja ett så blir det detta:

«Excellence is not a skill. It is an attitude.»

Ralph Marston
Vad föredrar du?
Android eller iPhone? iPhone
iTunes eller Spotify? Spotify
Streaming eller linjär TV? Streaming
Ringa eller SMS?Beror på innehållet eller vad som ska kommuniceras. Men är mest för att ringa.
Emoji eller text? En blandning, mycket anpassningsbar beroende på mottagaren. Den som får mest emojis av mig är mamma – hon brukar ha 10 i ett sms, så då svarar jag med samma språk?
Snapchat eller Instagram? För närvarande båda. Det har varit trevligt att hålla kontakten och se glimtar av vardagen för familj och vänner under pandemin.

Finns det något annat roligt vi borde veta om dig?

Jag är definitivt en utforskande och nyfiken person som gillar att ha mycket att göra. Kanske är det därför jag ofta har ett antal projekt som körs parallellt. Förutom arbete studerar jag HRM (Human Resource Management) och Management på Handelshögskolan BI. Här upplever jag att jag har hittat rätt när det gäller intresse och förväntningar – ny och utökad kunskap är helt klart ett stort intresse för mig och utbildningsutbytet blir desto större och kan snabbt överföras praktiskt på jobbet.

Jag tycker mycket om att resa och uppleva nya platser – och jag ser verkligen fram emot att göra det igen. Något som kanske inte många vet är att jag, liksom min sambo, dotter på 8 år och min son på 5,5 år nyligen har gett oss ut på skateäventyr – då syns vi oftast på Haugenstua skatepark, där vi gärna kommer hem med några blåmärken. Med full fart i vardagen kopplar jag av med antingen en joggingtur, en Netflix-serie eller genom att hitta en stor duk att måla.

Fun fact: Jag var med i Idol 2005, registrerade mig som stöd åt pojkvännen jag hade då. Blev ingen jätteframgång när han inte gick vidare, men att jag gick vidare. Men där stannade det – tydligt besked från Tor Milde: «Du träffa inte många toner där fröken» ? och fullt medveten om det själv kan man säga!

Anette och barnen på Haugenstua skatepark – här har vi det jätteroligt!
Back to top