Skip to content

#MeetOurTeam – Agnija

#MeetOurTeam - Agnija

Vi vill visa upp några av våra superhjältar genom det vi kallar för #MeetOurTeam. Låt oss presentera Agnija!

Namn: Agnija Bako
Ålder: 30 år
SYSCO-kontor: Lysaker, Norge
Roll: Konsult
Kommer från: Lettland
När började du på SYSCO:September 2021
Utbildning.BSc Business, Language and Culture (Chinese). Jag är självlärd utvecklare 🙂

Hur blev du bekant med SYSCO och hur hamnade du hos oss?

Jag hörde att Cegal SYSCO sökte efter personer via Prakhar Srivastav, som arbetar på Cegal SYSCO som Managing Consultant Software Development. Jag fick hela tiden höra bra saker om företaget från honom, speciellt hur roliga människorna är här, hur mycket fokus det är på kompetensutveckling och hur fantastisk arbetskultur de har. Cegal SYSCO är ett företag som verkligen bryr sig om sina anställda och att man mår bra på jobbet. Det var precis vad jag letade efter.

Hur var det att börja på SYSCO?

Redan första dagen på Cegal SYSCO fick jag en mentor som hade gjort en utvecklingsplan åt mig. Som junior var detta helt fantastiskt.

Agnija

Jag fick tid till att lära mig teknik som jag inte använt tidigare och efter en kort tid arbetade jag med ett projekt med möjlighet att använda teorin som jag precis lärt mig på ett praktiskt sätt.

Kan du beskriva din första tid på SYSCO?

Det var utmanande, men på ett bra sätt, jag lärde mig många nya saker varje dag. Mycket av det jag gjorde gjorde jag för första gången. Jag fick mycket förtroende och ansvar, men samtidigt hade jag bra stöd från seniorutvecklaren i teamet, så det var en perfekt balans.

Vilka tekniker arbetar du med? Hur upplever du möjligheten att påverka vilka tekniker du får arbeta med och lära dig?

Jag jobbar med Azure och .Net vilket jag tycker är väldigt spännande. Jag har upplevt att Cegal SYSCO är mycket stödjande för att du ska lära dig och utvecklas inom det område du är intresserad av.

Jag har bara varit på Cegal SYSCO i 4 månader, men jag har redan deltagit i ett hackathon och ett bootcamp om CI/CD arrangerat av Microsoft och en stor .Net-konferens här i Oslo.

Agnija

Hur tror du att tekniken du arbetar med kommer att utvecklas i framtiden?

Molnlösningarna utvecklas väldigt snabbt för tillfället, kanske är multi cloud nästa steg där vi kan dra nytta av de olika fördelarna från de olika molnleverantörerna samtidigt i ett system. Det hade varit spännande.

Hur jobbar du idag?

Jag jobbar med min mentor Manfred Bjørlin. Vi är bara två utvecklare i det här steget av projektet och det fungerar bra för då får jag mycket ansvar. När det kommer till min egna utveckling får jag löpande tips/råd av min mentor om vad jag bör fokusera på. Vårt projekt går hand i hand med min utvecklingsplan och jag lär mig mycket varje dag.

Har du satt upp några mål för i år?

Jag har blivit utmanad av min mentor att ta en certifiering i Development Solutions for Microsoft Azure i år. Det är en svår certifiering, men med förtroende och stöd från mentorn och min chef Lisa känner jag att jag kan göra det. Att ha mer ansvar i projekt kommer att hjälpa mig ett steg närmare en senior roll.

Var ser du dig själv om 5 år?

Jag ser mig själv som en tech lead eller senior utvecklare i Cegal SYSCO såklart 🙂

Agnija

Vad är det bästa med att jobba på Cegal SYSCO?

Det bästa är att Cegal SYSCO gör allt för att du ska trivas på jobbet, du blir alltid hörd.

Vilken är din poddfavorit?

En av mina favoritpodcasts är Darknet Diaries. Den innehåller sanna berättelser från den “mörka” sidan av Internet. Berättelser från hackare eller de som har blivit attackerade. Jack Rhyseder som är författare till podden har ett väldigt engagerande sätt att berätta dessa historier och han lyckas få mycket intressanta gäster i podden. Den här podden gör mig mer medveten om säkerhet på ett trevligt sätt.

Vad är dina intressen?

Jag är mycket förtjust i fotografering. Jag köpte en gammal filmkamera från 60-talet som jag använder för att fota när jag är ute och reser. Upplevelsen av att använda en filmkamera är helt annorlunda än en vanlig digitalkamera. För det första får du bara 32 bilder från en filmrulle, och för det andra kan du inte se bilderna förrän du har framkallat dem. Det gör processen mer speciell och bilderna mer värdefulla.

Bilden är från en semester i Grekland, tagen med en kamera från 60-talet.

Back to top