Skip to content

#MeetOurTeam – Ada

#MeetOurTeam - Ada

Vi vill visa upp några av våra superhjältar genom det vi kallar för #MeetOurTeam. Låt oss presentera Ada!

Namn: Ada Kvadsheim
Ålder: 29 år
SYSCO-kontor: Stavanger, Norge
Roll: Konsult på SYSCO EnergyX
Kommer från: Sandnes, Norge
År på SYSCO:5 månader

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Jag bor en kort 10 minuters bilresa från kontoret, men försöker att ta bussen så ofta som möjligt. Tanken är att en daglig cykeltur så småningom kommer att bli verklighet, men tröskeln är ganska hög just nu på grund av västlandsvädret.

Mina arbetsdagar på kontoret är just nu väldigt spännande! Jag arbetar med SYSCO EnergyX, en avdelning som utvecklar produkter som spårar, kontrollerar och validerar nyckeldata från hela värdekedjan för energiproduktion. Jag arbetar dedikerat för en olje- och gaskund med implementeringen av EnergyX Control. Verktyget erbjuder full kontroll av petroleumsdata – från produktion till försäljning. Takten är hög och nya mål sätts varje morgon med teamet för att säkerställa framsteg i projektet som kommer att pågå till 2022.

Vilka teknologier jobbar du med?

Jag arbetar med EnergyX Control – ett nytt och spännande datainsamlingsverktyg helt automatiserat med moderna, skalbara och flexibla integrationstjänster inbyggda i Microsoft Azure. Azure-teknik, inklusive Azure SQL-server och logiska appar, är i fokus. Jobbar annars dagligen med DevOps, GitHub och Excel. Jag använder den senare för att konfigurera och integrera rådata för kunden innan nästa steg i Microsoft Azure (SQL-server) i EnergyX Control. DevOps är det viktigaste verktyget vi i teamet använder under produktutveckling och i alla projekt. Detta inkluderar kravhantering, projektledning och dagliga scrum-möten där alla projektuppgifter diskuteras, prioriteras och distribueras (här länkar vi också till DevOps för utvecklingsteamet).

Vad driver dig på jobbet och i din roll? Vad är roligt?

Det är väldigt roligt att arbeta för ett företag och en avdelning som vågar utmana gamla normer och sätta hållbarhet inom energi på agendan.

Ada

Att kunna arbeta med framtidsorienterade lösningar för energibranschen, en bransch som ofta kännetecknas av gammal och föråldrad teknik – i en tid då innovation är viktigare än någonsin, det tänder en gnista i mig! Jag arbetar för närvarande lite som en “potatis” och får delta i de flesta delar av ett projekt, både planering, kundmöten och funktionella lösningar. Jag lär mig nya saker varje dag, vilket skapar nyfikenhet och en vilja att göra det lilla extra. Jag tycker verkligen om mitt jobb!

Vad är det bästa med att jobba på SYSCO?

Jag var så lycklig att komma in på SYSCO EnergyX, där de flesta har arbetat tillsammans i över 20 år. Att kunna delta i ett sådant säkert och stabilt gäng med så mycket expertis har varit fantastiskt. Humorn finns där, det finns ett överflöd av kakor och kaffe och det finns alltid en dörr öppen för att diskutera lösningar eller utmaningar. Här har jag mycket utrymme där inga frågor eller förslag är dumma.

Problemställningarna man får lösa och kollegorna man får lösa de tillsammans med är det bästa för mig.

Ada

På kvinnodagen den 8 mars var du i spetsen för en av våra kampanjer. Vilken fråga brinner du mest för i det här sammanhanget?

Här har jag många frågor som jag brinner för. Kvinnors och flickors rätt till ägande av sin egen kropp och hälsa. Eliminera diskriminering, förtryck och våld i alla delar av världen och skydda kvinnors rättigheter och jämlikhet i konventionen om mänskliga rättigheter.

När jag studerade fick jag delta i ett spännande initiativ för kvinnor och flickor när det gäller möjligheter före, under och efter utbildning. Detta var en panel som heter Athena Swan, ett ramverk som används av utbildningsinstitutioner runt om i världen för att stödja och förändra jämställdhet och mångfald inom högre utbildning och forskning. Detta blev en speciell fråga för mig när jag studerade geologi, som traditionellt ses som en mansdominerad studie och yrke. Vi var bara ett par tjejer med över 60 killar i studien och under praktiken som jag fick uppleva runt om i världen var jag vanligtvis den enda tjejen. I Australien arbetade jag till exempel ensam med 150 män, vilket var en spännande men utmanande upplevelse.

Vad är ditt favoritcitat?

It simply isn’t an adventure worth telling if there aren’t any dragons

J.J.R. Tolikien
Vad förespråkar du?
Android eller iPhone? iPhone
Itunes eller Spotify? Spotify
Streaming eller linjär-TV? Streaming
Ringa eller skicka meddelandeRinga
Emoji eller text? Emoji
Snapchat eller Instagram? Instagram

Har du några Podcast-favoriter?

Om jag vill roa mig lyssnar jag ofta på den norska podden Abels Tårn. Annars skrattar jag till radiomottagningen, sjunger med Stjernepose och blir klokare i den värld vi lever i med Ekko den sociala podcasten och Norsken, svensken och dansken. Alla på NRK radio av en slump.

Finns det något annat roligt vi borde veta om dig?

Jag älskar att resa och har bott 6 år i både England och Wales, där jag tog min utbildning som geolog, samtidigt som geologin har tagit mig till både Afrika och Australien. Efter detta har jag också bott 2 år i Danmark där jag lärde mig flytande danska (förvånansvärt svårt). Jag har arbetat många år i restaurangbranschen och är utbildad sportfiskare. Fritiden ägnas mycket åt god mat och vin. Drömmen är att få till en liten vinkällare i huset, samt att ta över min pappas vinbryggning.

Som nämnts ovan är jag en utbildad resursgeolog med specialisering i metall- och mineralutvinning. Under de år jag studerade i Storbritannien fick jag resa runt i världen på fältprojekt. Arbetade som fältgeolog i vildmarken i Australien för ett gruvföretag på jakt efter guld. I Sydafrika arbetade jag med ett forskningsprojekt om platina mineralogi och gruvdrift i norra delen av landet. Annars har jag arbetat med prospektering av krossverk i Norge och mer nyligen med prospektering av olja och gas på norsk sockel för en av de största aktörerna i Norge. Jag sitter i styrelsen för Norwegian Geological Society i Stavanger och har en stor stensamling hemma i huset (till min mans förargelse).

Jag älskar naturen och reser ofta på tältresa eller fjälltur med goda vänner. Ser alltid till att geologi fun-facts berättas på hela resan, från början till slut. Och så är jag intresserad av musik och spelar fyra instrument: trumpet, piano, gitarr och sång. Sång var mitt huvudinstrument på musiklinjen när jag gick på gymnasiet.

ADA på SYSCO
Här är Ada i vildmarken i Australien (2015), 500 km från Perth där hon arbetade 12 timmar om dagen, 7 dagar i veckan i två månader och kartlade ett 32 km2 geologiskt område. Här bodde hon i en liten kasern och mötte många flugor, spindlar och ormar under sommaren. Och ja, hon hittade guld! Hon hittade också en kopparresurs som inte hade upptäckts tidigare.
Back to top