Skip to content

#MeetOurTeam – Abraham

#MeetOurTeam - Abraham

Vi vill visa upp några av våra superhjältar genom det vi kallar för #MeetOurTeam. Låt oss presentera Abraham!

Namn: Abraham Olsen
Ålder: 55 år
SYSCO-kontor: Danmark
Roll: Systemutvecklare
Kommer från: Danmark (men uppväxt i Israel)
År på SYSCO:5 år

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Min arbetsdag är aldrig “typisk”, men jag försöker dela min tid mellan uppgifter för våra kunder och utveckling / underhåll av våra interna, egenutvecklade databassystem.

Att lösa uppgifter för kunder är alltid första prioritet och det måste slutföras på ett tillfredsställande sätt innan jag kan koncentrera mig på interna uppgifter. Kunder kan kontakta oss när de har en systemkrasch, behöver ändringar eller teknisk sparring i samband med en större uppgift som de håller på att lösa, till exempel integration mellan system. Ibland kan det också finnas större utvecklingsuppgifter.

Några av uppgifterna löses tillsammans med mina kollegor över Teams, här har vi ett bra samarbete, kan hjälpa varandra och producera tillsammans. Till exempel arbetar jag tätt med en kollega som har andra styrkor än jag, vi turas om att dela skärmen och föreslår lösningar för varandra. När vi båda är nöjda med resultaten är vi överens om hur vi ska genomföra förändringen / förbättringen gentemot kunden.

Vilka typiska projekt arbetar du med?

Jag stöter ofta på uppgifter där data måste överföras mellan system, på ett sätt som inte är “standard”, dvs mycket kod måste skrivas för att 2-3 system ska förstå data på ett visst sätt. Ett exempel på ett tidskrävande projekt var att integrera med procedurer för datakorrigeringar i ett franskt system, som för oss fungerar som en “svart ruta”. Det jag kunde se i systemet var tabell- och fältnamn, som var förkortningar för franska uttryck. Jag kan inte franska och kände inte heller några tekniska termer i branschen där systemen används, så jag var tvungen att översätta många termer från eller till danska för att förstå vad tabellerna innehåller och vad innehållet i fälten betyder. För att lösa problemet drog jag in data i en Oracle-databas, fixade den och skickade tillbaka den. Sedan kunde jag skapa ett gränssnitt där ett nytt, danskutvecklat system kunde hämta och skicka data till det franska systemet.

Vilka teknologier arbetar du med?

Jag arbetar med många olika teknologier, men speciellt APEX, SQL, PLSQL, Linux / Shell, Javascript och AnyChart. APEX är mitt favoritverktyg för användargränssnitt. SQL och PLSQL kan användas för alla typer av datamanipulation, men om människor ska kunna se igenom processer är det viktigt att de får något synligt, presenterat på ett användarvänligt sätt. En visualisering av processer underlättar dialogen med användarna. APEX skapar webbsidor som körs i en vanlig webbläsare, och det är därför väldigt enkelt att integrera css eller javascript, samt använda tredjepartsprodukter för att visa grafer, skapa filer, formatera mallar för bokstäver etc. direkt i APEX Builder.

Du är en mycket skicklig systemutvecklare och expert på APEX. Hur väcktes detta intresse och varför APEX?

Mitt intresse för utveckling uppstod faktiskt när jag studerade datavetenskap. Innan dess hade jag bara ambitioner att arbeta med tekniska ritningar. Genom utbildningen lärde jag mig både databasutveckling, objektorienterad analys, design och programmering via Java. Så ja, jag har faktiskt jobbat med det sedan dess.

APEX är genialt, helt enkelt! Det kräver ingenting, så länge du har en webbläsare. Jag jobbar med många olika uppgifter, vilket innebär att integrera data mellan system eller fixa data för kunderna “bakom kulisserna”. Jag kan ofta “nörda” med små, ganska kryptiska detaljer i kundernas databaser, som normalt inte är vettiga att visa, men med APEX kan du på kort tid synliggöra data och till och med ge kunden möjlighet att själva genomföra transaktioner.

Datasynlighet och hur APEX hanterar integrering innebär att det plötsligt blir mer “fun” än “fuzz” – och du kan ha en bra dialog med kunden om hur transaktionerna ska göras. Med APEX har du både utvecklings- och användargränssnitt tillgängligt, eftersom alla har en webbläsare.

Har du utvecklat något häftigt i APEX?

Ta till exempel det franska systemet jag nämnde här ovan. Det var omöjligt för superanvändare från klientens organisation att förstå mina frågor eller relatera till det nördiga, kryptiska sättet jag strukturerade transaktioner och integrationer på. Jag valde därför att skapa ett APEX-system där de kunde logga in och se en fullständig ordlista över de inblandade systemen och en visualisering av hur integrationen fungerar. De fick trycka på knappar för att göra ändringar i data, och därefter kunde de se om data hade korrigerats korrekt i de inblandade systemen. Plötsligt kunde fler delta i arbetet och titta igenom processerna. Därefter har kunden bett mig att utöka detta APEX-system med fler och fler element.

Vad driver dig på jobbet och i din roll? Vad är roligt?

Det som driver mig och det jag gillar är att lösa mina uppgifter till perfektion. Jag är envis – jag ger inte upp. Saker måste göras rätt. Fel måste hittas och korrigeras.

– Abraham

Vad är det bästa med att jobba på SYSCO?

Det bästa med att arbeta på SYSCO är folket, jag tror att jag har de bästa kollegorna i världen! Dessutom är SYSCO ett företag med goda och sunda värderingar, där jag får ha en riktigt spännande vardag. Jag kan lugnt säga att jag verkligen har hamnat i ett gott sällskap.

Vad förespråkar du?
Android eller iPhone? iPhone
Itunes eller Spotify? Spotify & YouTube
Streaming eller linjär-TV? Helst streaming
Ringa eller SMSSMS
Emoji eller text? En bra mix ?
Snapchat eller Instagram? Come on…har aldrig provat dem ? – SMS är bra för mig, WhatsApp är också genialt.

Finns det något annat roligt vi borde veta om dig? Eller finns det något som många inte känner till om dig?

Jag vet inte om det är så kul, men jag skulle vilja berätta lite om min bakgrund. Jag är ursprungligen från Israel och flyttade från Israel till Danmark när jag var 30 år. De första månaderna användes främst för att lära känna språket och den danska kulturen. Under lång tid tvivlade jag på om jag skulle komma igenom den perioden – det är inte ett lätt språk att lära sig. Nu är det OK, men jag tycker ändå att det är väldigt svårt att kommunicera över de skandinaviska språken, så svenska och norska är no-go!

Dessutom älskar jag att resa – speciellt på en motorcykel. Jag har varit på flera motorcykelturer runt om i Europa. Några av de bästa resorna har varit till Norge. Det är så vackert där på sommaren. Vi är några vänner som ofta reser tillsammans, hyr stugor och upplever natur, gemenskap och fantastiska motorcykelvägar. Andra underbara resor har delats med min kärleken min som sitter bakom. Vi hade en trevlig resa till Toscana och en två veckors resa till Skottland med ett par vänner. Jag drömmer om att köra till Island och en ökenresa i Marocko. På en motorcykel får du uppleva världen på nära håll, vilket jag tycker är helt fantastiskt.

Isle of Skye, Skottland
Back to top