Skip to content

SYSCO och Basefarm vinner stort avtal med Elhub

SYSCO och Basefarm vinner stort avtal med Elhub

Avtalet innebär drift, övervakning och säkring av Elhub – Norges största IT-tjänst på energimarknaden. Kontraktet är i storleksordningen 130 miljoner norska kronor och gäller i fem år.

SYSCO och Basefarm har nu tilldelats huvudansvaret för drift, övervakning och säkring av en viktig IT-lösning för den norska energibranschen. Elhub är ett nationellt IT-system som stöder och effektiviserar marknadsprocesser på den norska kraftmarknaden – till exempel försäljning av el, uppsägning av elavtal, inflyttning och flytt. Dessutom hanterar Elhub distribution och aggregering av mätvärden för all konsumtion och produktion i Norge. Elhub AS ägs av Statnett SF.

Vi ser fram emot samarbetet med Basefarm och SYSCO. Det här är företag som visar konkurrenskraftig norsk IT-kompetens.


Tor Bjarne Heiberg, VD för Elhub AS

Oracle-kompetens i världsklass

Vi är naturligtvis väldigt stolta över att vinna en affär som denna. Samtidigt är vi ödmjuka över det ansvar vi har fått, och kommer därför att ägna ett separat team av experter uteslutande åt uppgifterna på Elhub för att uppfylla kraven på drift och Oracle-expertis i världsklass. Som systemleverantör inom energibranschen känner vi företaget, industrin, lösningen och tekniken mycket väl från tidigare och är därför säkra på att vi kommer att vara en solid leverantör för Elhub.

Dagfinn Ringås, koncernchef för SYSCO

SYSCO och Basefarm gick samman för att vinna anbudet, vilket krävde både affärskritisk IT-verksamhet och tung Oracle-kompetens. SYSCO har huvudansvaret för Oracle-teknologin

En fjäder i hatten

Basefarm ansvarar för IT-driften, som inkluderar Elhubs egenägda infrastruktur. Infrastrukturen installeras på två datacenter. Om installationen på ena centret går ner, tar den andra över. Basefarm kommer att leverera hosting, nätverk och säkerhet genom sitt 24-timmars säkerhetscenter. Elhub kommer själva att hantera applikationsdrift och underhåll.

Till Elhub kommer vi att leverera en kompetens inom nätverk och säkerhet som ligger på en hög nivå i det europeiska och globala sammanhanget. Det är en fjäder i hatten för våra anställda att vinna kontraktet i internationell konkurrens.

Fredrik Ohlsén, VD för Basefarm

Mer information om Elhub hittar du på Elhubs sida här >

Läs vad norska medier skrev om detta:

Computerworld 16/10/2019 Elhub inngår femårskontrakt med Basefarm og SYSCO >

Digi.no 16/10/2019 Elhub kvitter sig med Accenture og bistand fra India. Nå blir det 100 prosent norsk drift av nasjonal IT-plattform for strømforsyning >

Relaterat innehåll

Vi är specialister på drift och övervakning och ser till så att du får den support precis när du behöver det eftersom vi finns för dig 24/7 året runt.

Läs mer
Back to top