Skip to content

SYSCO köper svensk Microsoft-expert

SYSCO köper svensk Microsoft-expert

SYSCO köper 100% av aktierna i SQL Service Nordic AB, nordens främsta Microsoft SQL Server specialist och managed service bolag, och utvidgar därmed sin portfölj på den Nordiska marknaden ytterligare.

SQL Service Nordic AB som startades 2009, är Microsoft SQL Server och Azure Data Platform experter och erbjuder kunder i både den privata och offentliga sektorn specialiserad övervakning, support och 24/7 drift av SQL Server, samt tjänster inom SQL utveckling, Business Intelligence, Power BI och Azure Data Platform. Bolaget har 22 anställda och huvudkontor i Stockholm.

Med den ökade digitaliseringen ser vi att marknaden växer inom flera olika databasplattformar där SQL service inte tidigare haft fokus. Med SYSCOS uppköp ser vi möjligheten att kombinera vår spetskompetens på Microsoftplattformen med deras bredd på andra plattformar för att bli en komplett leverantör av databastjänster i hela norden, säger CEO i SQL Service Nordic AB, Håkan Winther  

SYSCO fortsätter därmed sitt tillväxtmomentum med ytterligare en förstärkning av den internationella verksamheten.

Genom uppköpet av SQL Service stärker vi både vår tjänsteportfölj kring övervakning, integration och utveckling av kritiska databaser, samt bredden i vår spetskompetens inom Microsoft området, särskilt inom Business Intelligence. Den explosionsartade tillväxten av datamängder de senaste åren gör att vi upplever stor efterfrågan och kraftig tillväxt inom detta område, säger koncernchef i SYSCO, Dagfinn Ringås.

Med SQL Service med i laget kan vi nu ge kunder i hela Norden ett komplett ”datadrivet erbjudande” både med säker 24/7 drift av affärskritiska databaser och spetskompetens kring hur man förvandlar data till insikt.

Dagfinn Ringås

SYSCO har gjort följande förvärv under de senaste tre åren:
• 2018 – Basecare A / S, Danmark
• 2019 – Upbase AB, Sverige
• 2019 – Upsys AB, Sverige
• 2019 – Senitel Consulting AS, Norge
• 2020 – Avanzus AS, Norge

Läs vad Computer Sweden har skrivit om detta >

Läs vad IT-kanalen har skrivit om detta >

Back to top